груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1929
Title: Програмний застосунок планування маршрутів на основі мурашиного алгоритму
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення»
Authors: Коваленко, В. О.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
кафедра інженерії програмного забезпечення
Козлов Олексій Валерійович
транспортна логістика
оптимізація маршрутів
метод мурашиної колонії
граф
програмний застосунок
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є знаходження найкоротшого шляху, між пунктами за допомогою розробленого застосунку, що базується на методі мурашиних колоній. Об’єкт роботи – процеси автоматизованого пошуку оптимального шляху транспортних маршрутів. Предмет – структури, моделі та програмні засоби систем оптимізації транспортних маршрутів. У першому розділі було проведено та порівняно існуючі сервісі та програми. Розглянуто їх особливості та характеристики, їх недоліки, переваги. Зроблено огляд та вивчено їх вплив на роботу компаній, які орієнтуються на транспортній логістиці. У другому розділі досліджено сутність та евристики мурашиних алгоритмів. Вивчено специфіку методу мурашиних колоній, особливості моделювання та функціонування в реальному житті. Наведені структурні схеми та функціональну модель. Розглянутий та проаналізований зразок вирішення задачі комівояжера. Проаналізовано основні переваги та недоліки мурашиних алгоритмів. У третьому було детально описано розробку програмного застосунку для планування маршрутів. Розглянуто загальну структури програмного застосунку та опис її роботи з даними. Наведені програмні засоби та технології розробки програмного забезпечення з подальшим описом їх роботи та специфікації. У четвертому розділі були розглянуті питання охорони праці. Кількість сторінок КРБ – __. Таблиць – __. Рисунків – __. Джерел – __.
Description: Коваленко В. О. Програмний застосунок планування маршрутів на основі мурашиного алгоритму : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 121 «Інженерія програмного забезпечення» / В. О. Коваленко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1929
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Коваленко.pdf692.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.