груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1971
Title: Розробка графічного редактору на Java з використанням OpenCV
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» , спеціальність 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»
Authors: Жебко, О. О.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Таранов М. О.
зображення
графічний редактор
OpenCV
Java Swing
NetBeans
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Бакалаврська кваліфікаційна робота на здобуття освітньої кваліфікації «бакалавр з комп’ютерних наук» в галузі знань 12 «Інформаційні технології» за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв. Дана дипломна робота присвячена розробці графічного desktop–редактору мовою програмування Java SE з використанням бібліотеки OpenCV. Розробка простого графічного редактора для пересічного користувача наразі є актуальним питанням, оскільки із зростанням популярності соціальних мереж підвищується цікавість і до редагування зображень. Більше естетики, більше стилю, більше індивідуальності — саме так, коротко, можна описати головні тренди в обробці фотографій останніх років. Обробка фотографій – дуже захоплюючий процес, який допомагає нам покращувати власні знімки. Як правило, більше цінується сама ідея фотографії, ракурс, виконання. Мета дипломної роботи - розробка графічного desktop–редактору мовою програмування Java SE з використанням бібліотеки OpenCV, який буде простий у використанні для користувача та дозволить робити знімок за допомогою вебкамери чи завантажувати фотозображення та модифікувати його за бажанням. Фахова частина містить вступ, чотири розділи та висновки до дипломної роботи. У першому розділі був проведений аналіз поняття графічний редактор та порівняльний аналіз наявних графічних редакторів та постановка задачі. У другому розділі було здійснено огляд бібліотеки OpenCV та Swing: основні принципи роботи, історія виникнення, опис модулі та компонентів. Третій розділ присвячений огляду загальних методів роботи із зображеннями та можливостей модулів класу Imgproc бібліотеки OpenCV. У четвертому розділі продемонстровано результати застосування обраних методів комп’ютерного зору на вхідних зображенням для розв’язання поставленої задачі Дипломна робота містить: сторінок – 118, малюнки – 62 , таблиць – 6, формул – 7, посилань – 33.
Description: Жебко О. О. Розробка графічного редактору на Java з використанням OpenCV : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» / О. О. Жебко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1971
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 401з Жебко Олександр Олегович.pdf146.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.