груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2037
Title: Публічні службовці в системі публічної службиУкраїни
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Афанасьєва, С. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
службовець
державний службовець
публічний службовець
публічна служба
види публічної служби
патронат
мілітаризована служба
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: На сьогодні існують різні уявлення про поняття публічного службовця. Основна причина цього – різноманітність соціальних функцій, що виконуються службовцями, що об'єктивно виключає можливість використання одного критерію визначення даного поняття. Наближає його до сутності визначення, за яким службовцями вважаються працівники нефізичної та розумової праці, що отримують заробітну плату. За загальним правилом, результатом праці публічного службовця не є створення матеріальних цінностей як матеріальних товарів, виконання робіт чи надання послуг матеріального характеру. Праця публічного службовця пов'язана з організацією роботи різних органів, підприємств, установ, чи створенням духовних цінностей, наданням соціальних послуг населенню. Не можна визнати вдалим визначення, що зводить поняття публічного службовця до особи, що працює за наймом у різних установах, у сфері обслуговування. Тому що воно може бути поширене також на працівників, які не є службовцями. Помилкова думка, що службовець, на відміну від виробничого персоналу, не бере участь у створенні матеріальних цінностей, що його праця є не виробничою. Навпаки, багато категорій публічних службовців стоять у витоків науково-технічного прогресу, переважають у всіх сферах економіки та опосередковано впливають її функціонування та розвитку. Склад публічних службовців є неоднорідним. Вони працюють у різних державних та недержавних організаціях, займаються приватною практикою, що має державний характер (нотаріуси). Публічні службовці – різновид службовців, які серед інших службовців утворюють основну групу суб'єктів адміністративного права. Поняття публічного службовця і посади не вичерпуються лише тими, які пов'язані лише з публічними органами. Хоча в Законі про державну службу й говориться, про встановлення правових основ організації публічної служби та основи правового становища публічних службовців, його дія поширюється не на всіх публічних службовців. Вони функціонують не лише у державних органах, а й у державних підприємствах; в установах та інших організаціях. Відмінності між вищеназваними органами зумовлені їх функціональним призначенням, адекватним природі державних органів прокуратури та підприємств, установ, організацій. Публічні службовці публічних органів зосереджені на здійсненні завдань та функцій держави щодо керівництва суспільством. Участь різних категорій публічних службовців у процесі різна, але загалом служба у публічних органах спрямована на цю мету.
Description: Афанасьєва С. В. Публічні службовці в системі публічної службиУкраїни : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Афанасьєва С. В., ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2037
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Афанасьєва.pdf296.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.