груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2042
Title: Організація соціального захисту Миколаївської територіальної громади в умовах децентралізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Радченко, Т. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
соцзахист
соцполітика
созахищеність
соцзміст
державна соціальна політика
соцсфера
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: За нинішніх умов глобалізації пріоритети розвитку людини та забезпечення високої якості життя населення є визначальними чинниками загальнолюдського прогресу. Жодній державі світу ще не вдавалося досягнути вагомих показників рівня та якості життя без радикального підвищення життєвих стандартів й ефективних інвестицій у людський та соціальний капітал. Усебічний розвиток людського фактора та розбудова ефективної системи соціальних взаємозв’язків стають ключовою передумовою формування стратегічних переваг країн у сучасному глобальному конкурентному середовищі. З огляду на це, вагомого значення для високопродуктивного відтворення інтелектуальної функції людини, соціалізації економічного життя загалом набуває соціальна політика держави як один із найважливіших напрямів державного регулювання. Сучасна конституційна побудова Української держави орієнтована насамперед на формування соціальної державності, політика якої спрямована на створення умов, що забезпечать гідне існування та вільний розвиток людини. Втілення в життя такої соціальної політики вимагає об’єднання зусиль усіх гілок та рівнів публічної влади, а також широкої підтримки з боку громадянського суспільства. Дослідження присвячено теоретичному обґрунтуванню сутності, змісту й процесів організації соціального захисту Миколаївської територіальної громади в умовах децентралізації. Виявлено, що однією з проблем залишається реформування системи соціального захисту, обслуговування та надання допомоги малозабезпеченим верствам населення. Воно має спрямовуватись на розроблення нових механізмів реалізації чинних законодавчих актів з питань соціальної політики, послідовне здійснення заходів щодо розвитку та зміцнення системи соціального захисту, вдосконалення механізму фінансування, надання державної соціальної допомоги, що забезпечить гарантований рівень соціального захисту малозабезпечених верств населення. Охарактеризовано основні наукові підходи щодо дослідження організації соціального захисту та нормативно-правове забезпечення процесів формування та реалізації державної соціальної політики. Досліджено проблеми становлення та розвитку соціального захисту в територіальних громадах України та міжнародний досвід організації соціального захисту в територіальній громаді. З’ясовано аналіз та удосконалення системи організації соціального захисту в Миколаївській міській територіальній громаді та шляхи розбудови ефективної системи соціального захисту в громадах України.
Description: Радченко Т. М. Організація соціального захисту Миколаївської територіальної громади в умовах децентралізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. М. Радченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2042
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Радченко.pdf286.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.