груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2044
Title: Реалізація фіскальної політики децентралізації в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Барчук, Н. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
фіскальна децентралізація
місцеве самоврядування
співробітництво
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В роботі проаналізовано сутнісні характеристики фіскальної децентралізації та дослідивши її розвиток можемо зробити такі висновки: в наукових працях як на практичному так і на теоретичному рівнях термін децентралізація розглядається як багатоаспектне явище зокрема як фінансове, управлінське. Констатовано що важко визначити яка з фінансових моделей місцевої влади є кращою та ефективнішою. На разі не розроблено універсальної моделі результативної фіскальної децентралізації і кожна країна повністю або опосередковано дотримується позицій однієї з таких моделей, або запроваджують різноформатні гібридні форми з адаптацією під сучасні реалії. Проведено дослідження вітчизняного та зарубіжного досвіду щодо реформи децентралізації показало, що у багатьох країнах ЄС сталися суттєві зміни у напрямі зростання управління на локальному рівні, що відбувається за різними схемами. Проаналізовано етапи реформування місцевого самоврядування в Україні з урахуванням кращих європейських практик можемо констатувати що Головним документом та ключовим напрямом у процесі децентралізації та реформи місцевого самоврядування є Європейська хартія місцевого самоврядування, Акцентовано увагу що важливою умовою для реалізації міжнародної співпраці між органами місцевого самоврядування є підписання різних договорів про співпрацю та співробітництво, а також протоколів про наміри та угод. В яких фіксуються головні цілі та завдання, а також форми спільної співпраці.
Description: Барчук Н. В. Реалізація фіскальної політики децентралізації в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. В. Барчук, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2044
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Барчук.doc119.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.