груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2048
Title: Вплив засобів масової інформації на процес децентралізації та створення ОТГ (на прикладі Миколаївської області)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Панєва, А. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
засоби масової інформації
засоби масової комунікації
децентралізація
об’єднані територіальні громади
медіапростір
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. У кваліфікаційній роботи висвітлено важливі для системи публічного управління питання впливу ЗМІ на процес децентралізації в Україні. В результаті дослідження зроблено наступні висновки. Визначено, що ЗМІ – один із найважливіших інститутів сучасного суспільства. З одного боку, вони можуть виступати як нестандартний орган влади, з іншого боку, як інститут громадянського суспільства. Вони виконують важливі функції у суспільстві, такі як: інформаційну, освітню, критики та контролю, формування громадської думки та інші. Для досліджуваної тематики найбільш важливими є інформаційна функція та функція формування громадської думки. ЗМІ – це спеціальні канали та передавачі, завдяки яким відбувається поширення інформаційних повідомлень на великі території серед значної кількості осіб. Відповідно, потрібно говорити про канали поширення інформації, через які ЗМІ поширюють інформацію різнопланового характеру, в тому числі й про діяльність органів публічної влади, прийняту державну політику та хід проведення реформ. На основі проведеного аналізу зроблено висновок, що саме ЗМІ та поширена ними інформація є важливим засобом впливу на реалізацію необхідних суспільству перетворень та оновлення системи публічного управління шляхом пошуку та впровадження новітніх підходів та рішень, стає цілком очевидним, що саме ЗМІ шляхом їх масштабного поширення та великої аудиторії можуть чинити вплив на діяльність всіх гілок влади, установ, органів та їх посадових осіб, представників місцевого бізнесу, опозиційних політичних партій та окремих політиків, виявляти упущення, прорахунки або інші негаразди у процесі децентралізації. Встановлено, що публічне управління та проведення демократичних перетворень в сьогоднішньому суспільстві неможливе без наявності у ньому налагодженої системи взаємодії між органами публічної влади та ЗМІ. В умовах переходу до інформаційного суспільства збільшується значення та роль ЗМІ у процесах децентралізації, які наразі відбуваються в Україні. При цьому, що дуже важливо, суб’єкти публічної влади різних рівнів перетворюються на суб’єкти комунікативних процесів. Дійсно демократичні перетворення у державі можливі тільки за умови широкої відкритості суспільства, гласності та свободи слова, котрі б не надавали переваг жодній політичній або бізнесовій групі через володіння засобами масової інформації.
Description: Панєва А. П. Вплив засобів масової інформації на процес децентралізації та створення ОТГ (на прикладі Миколаївської області : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. П. Панєва , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2048
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Панєвої.pdf336.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.