груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2057
Title: Стан і перспективи розвитку державної політики України у сфері охорони здоров'я
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Сточанин, Л. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
первинна медична допомога
управління закладами охорони здоров’я
медична реформа
показники якості
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: З урахуванням досвід ряду країн, можна визначити що ключові фактори успішної державної політики охорони здоров'я в умовах реформ, що в умовах існуючого дефіциту бюджетного фінансування стануть реальними виключно за підтримки населення, політичних структур, професійного медичного співтовариства і комерційних медичних структур приватної форми власності. Теоретичні напрацювання вітчизняних науковців послідовно отримують нормативне закріплення у низці актів законодавства. В контексті забезпечення реалізації права на охорону здоров’я в Україні цілком актуальними є проблеми її удосконалення з урахуванням основних зарубіжних досягнень та її практичного втілення. Реформування системи охорони здоров'я населення, децентралізація та зміна пріоритетів її фінансового забезпечення, вдосконалення ринку медичних послуг, розвиток конкурентних відносин в охороні здоров'я потребують використання адекватних управлінських форм, методів і технологій, що дозволить чіткіше і справедливіше розподіляти кошти на фінансування медицини, а пацієнти отримають більше можливостей вибирати лікаря і медичний заклад. Загальна структура реформи фінансування системи охорони здоров’я в Україні відповідає провідним міжнародним практикам покращення доступності, якості та ефективності медичних послуг. Загальна макрофінансова ситуація в Україні залишається складною. Як результат, підвищення ефективності, зокрема за рахунок реструктуризації лікарень, матиме ключове значення для демонстрації результатів реформи. Забезпечення загальної стабільності розподілу бюджету на охорону здоров’я та визнання пріоритетною сфери громадського здоров’я (заохочення до здорового способу життя та попередження захворювань) і первинної медичної допомоги матиме ключове значення для покращення медичних послуг на первинній ланці. Місцеві органи влади повинні відігравати важливу роль як власники установ і органи фінансування, проте необхідний подальший політичний діалог щодо узгодження децентралізованих функцій з пріоритетами національної політики в галузі охорони здоров’я.
Description: Сточанин Л. І. Стан і перспективи розвитку державної політики України у сфері охорони здоров'я : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. І. Сточанин , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2057
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Сточанін.pdf272.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.