груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2058
Title: Механізми реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я: оцінка результативності та ефективності їх використання
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Гацуц, А. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державна політика
механізми державного регулювання
охорона здоров’я
моделі системи охорони здоров’я
COVID-19
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В роботі проаналізовано джерельну базу дослідження та визначено основні принципи та характеристики механізмів державного регулювання системою охорони здоров’я. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення державної політики у медичній галузі з визначенням головних суб’єктів та їх повноважень. Проведено дослідження зарубіжного досвіду, завдяки якому було окреслено концепцію основних механізмів державного регулювання у сфері охорони здоров’я, що діють у країнах-членах Європейського Союзу, визначено їх стратегічні елементи та пріоритетні напрямки покращення діяльності. Розглянуто наявні моделі організації системи охорони суспільного здоров’я і закцентовано увагу на бюджетній (державній) моделі на прикладі Португалії та Італії. Проведений аналіз реалізації перших кроків державної політики у галузі охорони здоров’я в період викликів пандемії COVID-19 у країнах ЄС (Португалії, Італії) та Україні, вказав не необхідність своєчасного та збалансованого реагування органами державної влади та іншими суб’єктами системи охорони здоров’я. А саме, розробка та введення нових механізмів та інструментів державного впливу. Оцінивши наявні об’єктивні і суб’єктивні проблеми в медичній сфері та проаналізувавши результативність та ефективність впровадження реформ було запропоновано шляхи удосконалення механізмів державного регулювання системи охорони здоров’я.
Description: Гацуц А. Г. Механізми реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я: оцінка результативності та ефективності їх використання : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. Г. Гацуц , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2058
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Гацуц.pdf308.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.