груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2083
Title: Особливості державного регулювання шлюбних відносин в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Безугла, Н.О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Палагнюк Ю. В.
сім’я
шлюб
шлюбний вік
дошлюбні відносини
укладання шлюбу
шлюбна заява
РАЦС
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В сучасній науці одним із найважливіших завдань є вироблення теоретичних концепцій, що дозволяють як пояснювати ті чи інші процеси, що відбуваються, так і аналізувати їх роль у суспільстві, в політико-правовій системі. Важливе місце в цілій низці соціальних та політико-правових явищ, що дотепер викликають інтерес, займає питання про умови і порядок укладання шлюбу. Вивчення загальних та специфічних закономірностей становлення та розвитку відповідних норм є одним із найважливіших завдань сучасної науки. У зв'язку з цим цілком логічним є інтерес до багатьох соціальних інститутів, які функціонують як у ранніх суспільствах, так і не втратили свого значення до теперішнього часу. Великого значення у цьому плані набуває вивчення трансформації норм, що регулюють шлюбно-сімейні взаємовідносини. Проблеми сім'ї, регулювання шлюбно-сімейних взаємовідносин у всі часи були в центрі уваги держави. Нині інтерес у цій найважливішій соціально утворюючій структурі суспільства ще більше зріс. Сучасна трансформація сімейних взаємовідносин викликала до життя її нові форми: шлюби між особами однієї статі; фактичні шлюбні взаємовідносини, які не визнані правом; багатошлюбність, яка не знайшла законодавчого врегулювання. Усе це вимагає осмислення процесів еволюції понять та практичного здійснення умов та порядку укладання шлюбу в сучасному суспільстві. Еволюція сім'ї була й є тісно пов'язаною з еволюцією суспільних взаємовідносин, тому розгляд основних інститутів шлюбного права, умов і порядку укладання шлюбу важливий як для встановлення особливостей історичного розвитку народів, так і для вивчення правових взаємовідносин у державних утвореннях, а також ґенези правових норм у сучасних правових системах. Шлюб не є просто своєрідним договором. При цьому сама реєстрація шлюбу є адміністративним актом, а шлюбні правовідносини – інститутом, в якому є елементи багатьох цивільно-правових інститутів. З погляду державно-правового регулювання шлюбно-сімейних взаємовідносин сучасна ситуація може бути охарактеризована як суперечність публічних та приватних інтересів. З одного боку, окремі індивіди висловлюють свій інтерес, спільно проживаючи з особами тієї ж статі, називаючи це співжиття шлюбом; визнають таке явище, як багатоженство (багатомужність); воліють проживати у незареєстрованому шлюбі тощо. З іншого боку, держава і суспільство не визнають подібні соціальні зміни такими, що мають право на існування, як такі, що не відповідають встановленому законодавцем «стандарту» шлюбно-сімейних взаємовідносин.
Description: Безугла Н.О. Особливості державного регулювання щлюбних відносин в Ккраїні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н.О. Безугла , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2083
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Безугла.pdf350.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.