груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2084
Title: Центр надання адміністративних послуг як механізм ефективної взаємодії публічної влади з громадськістю
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Вітязь, Д. Є.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Бондар Б.Г.
адміністративна послуга
споживачі
оптимізація
трансформація
публічна влада
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. В кваліфікаційній роботі охарактеризована сутність центру надання адміністративних послуг, як установи, де різні групи людей можуть отримати широкий спектр адміністративних послуг у комфортних умовах. Вони створюються місцевими органами та місцевими державними адміністраціями та обслуговують фізичних та юридичних осіб. Визначено, що ідея адміністративних послуг в Україні виникла з досвіду західних країн, де вона існувала з вісімдесятих років в той час процвітав принцип «нового державного управління» і влада держави була спрямована на громадянина. Виявлено, що в Україні створено теоретичну базу для розвитку цієї сфери управління. Проблеми теорії адміністративних послуг широко розглянуті в сучасній науковій літературі. При цьому виявлено відсутність єдності та однорідності наукового погляду на сутність і зміст досліджуваного поняття. Запропоновано шляхи оптимізації роботи ЦНАП органами місцевого самоврядування в Україні. Визначено, що створення сучасних центрів надання адміністративних послуг має бути пріоритетом для кожної громади. Держава має надати суспільству можливість надавати їм максимальну кількість необхідних електронних адміністративних послуг. Важливим завданням на сучасному етапі є створення можливості надавати через ці центри якомога більшу кількість послуг, щоб вони були якісними та придатними для людей. Встановлено, що центри є втіленням «сервісної моделі». Вони можуть надавати якісні послуги населенню та стати платформою для діалогу між владою та громадськістю. Крім того, ЦНАП може допомогти місцевій публічній владі перейти від форм інформування та консультацій до діалогу, партнерства та співпраці між громадянами та владою. Відкриття сучасних ЦНАП має бути приорітетом кожної громади. Підкреслено, що основним завданням наразі є створення можливостей для надання максимальної кількості якісних та зручних послуг у ЦНАП. Запропоновано використовувати стимули для органів місцевого самоврядування створювати сучасні ЦНАП як центр суспільного життя, з розширеним переліком електронних адміністративних послуг для налагодження ефективної комунікації між владою та громадськістю.
Description: Вітязь Д. Є. Центр надання адміністративних послуг як механізм ефективної взаємодії публічної влади з громадськістю : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Д.Є.Вітязь , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2084
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Вітязь.pdf337.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.