груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2086
Title: РАЦС як сфера адміністративно-правових послуг
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Потравка, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Андріяш В.І.
акти
цивільний стан
акти цивільного стану
РАЦС
ДРАЦС
юридичні факти
статус особи
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Народження, смерть, укладення та розірвання шлюбу, усиновлення (удочеріння), встановлення батьківства, зміна імені, по батькові та прізвища підлягають обов'язковій реєстрації в органах РАЦС. Ці найважливіші події та факти у житті людей, мають юридичне значення, називаються актами цивільного стану. Спільно вони характеризують цивільний стан людини. Реєстрація актів громадянського стану – функція державних органів, за допомогою яких вони фіксують поточний правовий статус громадянина. Акти, що підлягають державній реєстрації – це юридичні факти – тобто життєві обставини, з якими закон пов'язує виникнення, наявність змін чи припинення правових взаємовідносин. Ними можуть бути як дії громадян, які залежать від їхньої волі (наприклад, одруження), так і події, що відбуваються без волі будь-якої людини (наприклад, смерть чи народження). Однак ті факти, яких потрібна державна реєстрація актів цивільного стану, відіграють особливу роль. Пов'язано це з тим, що цивільний стан стосується самих основ правового становища громадян: чи живий громадянин, чи він уже помер; яке він носить ім'я; чи він одружений; чи має дітей чи кому доводиться сином чи дочкою. Цивільний стан визначає комплекс правий і обов'язків, тобто правовий статус особи. Цивільний стан людини дозволяє індивідуалізувати його серед інших громадян (вказівкою на ім'я, стать, вік, громадянство), позначити його сімейний стан, розкрити правоздатність і дієздатність.
Description: Потравка А.В. РАЦС як сфера адміністративно-правових послуг : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А.В. Потравка , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2086
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Потравка.pdf281.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.