груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2087
Title: Удосконалення діяльності ЦНАПів в процесі децентралізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Хендерсон, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Євтушенко О.Н.
децентралізація
послуга
адміністративна послуга
центр з надання адміністративних послуг
місцеве самоврядування
органи місцевого самоврядування
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота за другим рівнем вищої освіти (магістр) за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» – Інститут державного управління Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. В кваліфікаційній роботі охарактеризовано теоретичні основи організації надання адміністративних послуг, розширення повноважень ОМС з метою надання більш якісних послуг громадянам на місцевому рівні. Визначено, що для надання вчасних і якісних послуг населенню були створені центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), як постійно діючий структурний підрозділ виконавчого органу міської, селищної ради. ЦНАП надає адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг. Досліджено європейський досвід надання населенню адмінпослуг через відповідну нормативно-правову основу надання послуг, розроблені програми діяльності владних органів щодо надання послуг населенню та чітко визначені стандарти якості їх надання. Проаналізовано діяльність роботи ЦНАП департаменту з надання адмінпослуг Миколаївської міської ради в процесі децентралізації. Визначено, що організаційна структура ЦНАП – це порядок організації його роботи, у тому числі його територіальних підрозділів, а також робочих місць адміністраторів, порядок їх дій та їх взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг. Обґрунтовано, що вдосконалення діяльності ЦНАП відбувається на шляху запровадження електронних адмінпoслуг, які несуть позитивний характер, менше очікування, доступність, користувачу набагато простіше отримати бажану послугу.
Description: Хендерсон А. В. Удосконалення діяльності ЦНАПів в процесі децентралізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А.В. Хендерсон, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2087
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Хендерсон..pdf310.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.