груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2088
Title: Превенція управлінської деформації в органах публічної влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Шевченко, О. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Сургова Світлана Юріївна
деформація
професійна деформація
управлінська деформація
адміністративне захоплення
управлінська ерозія
синдром емоційного згорання
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Питання щодо професійної деформації особистості є дуже важливим у наш час. Його актуальність пояснюється, по-перше, тим, що професійна діяльність є однією з провідних практично для кожної людини, й, природно, накладає свій відбиток з ї особистість. Другий аспект актуальності цієї проблеми – недостатня кількість досліджень з цього важливого питання. У феномені професійної деформації знаходить своє відображення фундаментальний принцип психології – принцип нерозривної єдності свідомості, особистості, діяльності. Саме соціальна діяльність людини є стрижневою характеристикою особистості. Трудова діяльність, формує особистість і накладає свій відбиток на її особливості. Розвиток особистості в процесі трудової діяльності, вплив професійної ролі на психологію особистості, формування її світогляду, ціннісних установок, професійного типу характеру – це досить актуальна проблема для сучасної психології та практики роботи з людьми. Одне з найважливіших завдань суспільства – формування гармонійно розвиненої особистості, не однобокого професіонала. Але щоб ефективно вирішувати це завдання, необхідні компетентні рекомендації з боку психологів, які можна дати, лише ретельно вивчивши феномен «професійної деформації». Професійна деформація є зміною якостей особистості (стереотипів сприйняття, ціннісних орієнтацій, характеру, способів спілкування та поведінки), які наступають під впливом тривалого виконання професійної діяльності. Найбільше вплив професійна деформація надає на особистісні особливості представників тих професій, робота яких пов'язана з людьми. Крайня форма професійної деформації особистості виявляється у формальному, суто функціональному ставленні до людей. Професійна деформація особистості може мати епізодичний чи стійкий, поверхневий чи глобальний, позитивний чи негативний характер. Вона проявляється у професійному жаргоні, у манерах поведінки, навіть у фізичному образі. Прикладами управлінської професійної деформації є адміністративне захоплення, управлінська ерозія та синдром емоційного згоряння.
Description: Шевченко О.В. Превенція управлінської деформації в органах публічної влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. В. Шевченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2088
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Шевченко (Демиденко).pdf282.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.