груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2103
Title: Особливості державної реєстрації розірвання шлюбу: вітчизняна практика та зарубіжний досвід
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Камінська, Н. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Палагнюк Ю. В.
сім’я,
шлюб
сімейно-шлюбні взаємовідносини
розлучення
розірвання шлюбу
реєстрація
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У сучасному цивілізованому світі законодавства різних держав чітко регламентують умови та порядок укладення шлюбу, права та обов'язки подружжя в ньому, підстави припинення та визнання шлюбу недійсним і низку інших, не менш важливих питань. На сьогодні шлюб та сім'я відносяться до таких явищ, інтерес до яких не слабшає з моменту їхнього виникнення й до наших днів, що пояснюється їх багатогранністю та значимістю у житті людей, суспільства, держави. Загальновизнано, що шлюб та сім'я є об'єктом вивчення різних наук: філософії, соціології, права, медицини, психології та ін. З урахуванням їхньої спрямованості та специфіки вивчаються різні сторони, ознаки, властивості цих значущих соціальних феноменів. Наголошено, що для сучасних наук цікаві лише ті сторони життєдіяльності сім'ї, які можуть бути піддані державному регулюванню. Цінність шлюбу як жорстко контрольованого соціального утворення в Україні знижується з різних причин. Серед них низька стабільність шлюбів і зростання привабливості індивідуального приватного життя, яке все більше поширюється у зв'язку з трансформуванням норм сімейно-шлюбних взаємовідносин у всьому світі. Встановлено, що модифікація суспільної значущості інституту шлюбу стала, насамперед, результатом зміни системи соціальних цінностей, серед яких першому плані частіше стали виходити несімейні цінності, пов'язані з особистими досягненнями та особистим благополуччям. Зміна місця шлюбу у системі соціально-ціннісних взаємодій суспільства, особливо серед молоді, пов'язано також із лібералізацією поглядів на характер статевих взаємовідносин до шлюбу, у шлюбі та поза шлюбом та структурними змінами системи у сфері сімейно-шлюбних взаємовідносин. Доведено, що інститут шлюбу в Україні переживає тривалу глибоку кризу. Зміни, що відбуваються у державі, економічна нестабільність, соціальна незахищеність безпосередньо впливають й на сферу шлюбно-сімейних стосунків. Зростає кількість розірваних шлюбів, дедалі більше молодих пар, які живуть у фактичних сімейних взаємовідносинах (цивільному шлюбі), зростає кількість ранніх шлюбів, багато молодих пар не хочуть мати дітей. Все вказане потребує виваженої державної політики та ефективних механізмів державного регулювання.
Description: Камінська Н. С. Особливості державної реєстрації розірвання шлюбу: вітчизняна практика та зарубіжний досвід : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. С. Камінська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2103
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Камінська автореферат.pdf311.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.