груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2119
Title: Публічне управління та впровадження електронної системи охорони здоров’я (на прикладі КНП МОКГВВ МОР
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Кузьміна, О. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Бондар Б.Г.
електронні медичні системи
е-Нealth
SimplexMed
госпіталь
КНП
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. Магістерську роботу присвячено дослідженню особливостей впровадження та реалізації реформи інформатизації системи охорони здоров’я, а саме електронних медичних інформаційних систем. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; вказано апробацію результатів дослідження; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи окреслено теоретичні аспекти дослідження в, а саме: визначено сутність понять «державне управління» і «публічне управління» у категоріальному апараті науки державного управління та з’ясовано їх основні відмінності. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу медичних інформаційних систем. Надано їх розкриту характеристику, окреслено нормативно-правове забезпечення, розкрито досвід впровадження подібних систем в інших країнах. Зазначено, що законодавче та нормативно-правове забезпечення реалізації та функціонування електронних систем охорони здоров’я відображено у чинній «Концепції розвитку електронної охорони здоров’я». Наприкінці роботи розкрито особливості впровадження МІС на базі комунального неприбуткового підприємства «Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни» Миколаївської обласної ради. Розкрито алгоритм вибору та впровадження МІС. Окреслено особливості, проблеми та перспективи впровадження електронної системи охорони здоров’я на базі КНП «МОКГВВ» МОР. Також запропоновано рекомендації для впровадження електронної системи е-Нealth у сфері охорони здоров’я. Встановлено, що сучасні напрямки розвитку медичних послуг мають тісний зв’язок із новими можливостями, що сприяє удосконаленню інформаційних технологій в публічному управлінні у галузі охорони здоров’я.
Description: Кузьміна О. Г. Публічне управління та впровадження електронної системи охорони здоров’я (на прикладі КНП МОКГВВ МОР) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О.Г.Кузьміна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2119
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕР_ОГ Кузьміна.pdf368.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.