груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Title: Інтелектуальна система для прогнозування вихідної електроенергії електростанції комбінованого типу на основі методів машинного навчання
Other Titles: магістерськa дисертацїя на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Борисов, М. В.
Keywords: Кафедра інтелектуальних інформаційних систем
магістерська робота
Гожий О. П.
машинне навчання
методи регресії
предиктор
мітка
метрики оцінки якості прогнозування
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Актуальність даного дослідження полягає у необхідності підвищення ефективності електростанцій комбінованого типу, розробці інтелектуальної системи з використанням різних методів регресії для вирішення відповідної задачі. Це дозволить збільшити ККД електростанцій та зменшить витрати на пальне. Об’єктом дослідження є технології створення інтелектуальної системи передбачення на основі методів машинного навчання. Предметом дослідження є різні методи регресії, які використовуються для прогнозування вихідної електроенергії. Метою дослідження є створення найбільш якісної моделі прогнозування для її подальшого використані на електростанції комбінованого типу заради підвищення ефективності роботи. В результаті виконання роботи було створено та досліджено шість регресійних методів для прогнозування(проста лінійна регресія, множинна регресія, дерево рішень, та три ансамблеві методи), проаналізовано вплив усіх незалежних змінних на якість прогнозування, а також застосовано основні метрики для оцінки якості прогнозування та вибору ліпшої моделі.
Description: Борисов М. В. Інтелектуальна система для прогнозування вихідної електроенергії електростанції комбінованого типу на основі методів машинного навчання : магістерська дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 124 «Системний аналіз» / М. В. Борисов ; ЧНУ ім. Петра Могили. ‒ Миколаїв, 2022. – 78 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
601 Борисов Микола Віталійович.pdf2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.