груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2462
Title: Інтелектуальна система охорони будинку на базі OpenCV
Other Titles: магістерськa дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Осіпов, В. Ю.
Keywords: Кафедра комп’ютерної інженерії
магістерська робота
Щербак Ю.Г.
Охоронна система
python
OpenCV
Django
Orange Pi
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана дипломна робота присвячена розробці апаратного та програмного забезпечення для реалізації функції охоронної системи на базі OpenCV. Об’єктом дослідження є методи та засоби охорони приватної власності на основі використання інтелектуальних систем. Предметом дослідження є архітектура, принципи та апаратне забезпечення інтелектуальних охоронних систем. Метою дослідження є спрощення охорони приватної власності шляхом розробки інтелектуальної системи на основі одноплатного комп’ютеру Orange Pi з використання бібліотеки OpenCV. Дипломна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновку та двох додатків. У вступі визначається актуальність теми, проводиться короткий огляд поставленої задачі. У першому розділі проведено сучасних охоронних систем. Визначено їх основні складові та режими роботи. Досліджено принципи організації відеоспостереження в охоронних системах. Проведено аналіз сучасних патентів у галузі систем охорони приватної власності. У другому розділі наведено опис процесу проектування апаратного та програмного забезпечення. Розроблено сценарії використання інтелектуальної інформаційної системи на базі OpenCV. Представлено структуру інтерфейсу для керування охоронною системою. Проаналізовано метод пошуку шаблону на графічному зображенні за допомогою бібліотеки OpenCV. У третьому розділі наведено аналіз обраного апаратного забезпечення для реалізації охоронної системи на основі OpenCV. Описано процес підключення обраного апаратного забезпечення. Розписано процес налаштування операційної системи одноплатного комп’ютеру. Представлено опис розробленого програмного забезпечення. У четвертому розділі представлено опис методів тестування розробленого апаратного забезпечення шляхом зчитування даних з входів інтерфейсу GPIO. Представлено код для тестування роботи камери та модулю роботи з електронною поштою. Описано процес тестового запуску розробленої системи. У висновку проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів.
Description: Осіпов В. Ю. Інтелектуальна система охорони будинку на базі Open CV : магістерська дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / В. Ю. Осіпов; ЧНУ ім. Петра Могили. ‒ Миколаїв, 2022. – 25 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2462
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+ Осипов_ОП БНС.pdf967.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.