груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2464
Title: Мережа збору інформації для постачальників енергоресурсів в системі smart city
Other Titles: магістерськa дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Стрельчук, О. О.
Keywords: Кафедра комп‟ютерної інженерії
магістерська робота
Солобуто Л. В.
LoRa
smart city
енергоресурси
розумні міста
оптимізація енергопостачання
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Розробка портативного і недорогого у виробництві пристрою, інтегрованого в систему розумного міста, і використовуваного для збору інформації, та передачі її енергопостачальникам, з метою оптимізації використання енергоресурсів. Мета: покращення методів збору інформації для постачальників енергоресурсів. Об’єкт: процес збору та передачі інформації щодо параметрів та стану систем енергопостачання. Предмет: Ситема збору та передачі інформації щодо параметрів та стану систем енергопостачання. Завдання: – провести аналітичний огляд літератури та патентної інформації; – порівняти вже існуючі аналоги і визначиттся з оптимальним рішенням; – обрати компоненти; – розробити альтернативні шляхи моделювання пристрою; – розробка моделі системи збору інформації для постачальників енергоресурсів; – розробити питання безпеки життєдіяльності Практичне значення отриманих результатів даної роботи полягає у тому, що представлена модель «розумної енергосистеми» може значно розкрити потенціал подібних технологій в прагненні зробити життя людей комфортнішим. Але, окрім цього, технологія може мати великі перспективи при впровадженні її в роботу державних організацій та приватних компаній, що часто мають необхідність аналізувати значну кількість параметрів у впровадженні та реалізації систем постачання енергоресурсів. В першому розділі роботи проводится аналітичний огляд літератури та патентної інформації про енергоресурси та системи «розумних міст». У другому розділі представлено принцип роботи технології LoRa, що являється основою даної роботи. Третій розділ є проектною частиною роботи де описано вибір компонентів та представлено процес написання програмного забезпечення.
Description: Стрельчук О. О. Мережа збору інформації для постачальників енергоресурсів в системі smart city : магістерська дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / О.О. Стрельчук ; ЧНУ ім. Петра Могили. ‒ Миколаїв, 2022. – 93 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2464
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_магістр_Стрельчук_last.pdf1.98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.