груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2584
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРижих, В.-
dc.date.accessioned2023-02-23T11:38:03Z-
dc.date.available2023-02-23T11:38:03Z-
dc.date.issued2023-02-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2584-
dc.descriptionРижих В. Конкурентоспроможність підприємств та обґрунтування стратегії її забезпечення : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр», спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / В. Рижих ; ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2023. - 100 с.uk_UA
dc.description.abstractУспішне функціонування суб’єктів підприємницької діяльності провідних галузей економіки у складному та нестабільному ринковому просторі сьогодні вимагає перегляду та постійного удосконалення підходу до управління конкурентоспроможністю. Метою роботи є дослідження теоретико-методологічних засад формування конкурентоспроможності підприємств та проведення оцінки конкурентоспроможності на прикладі АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування». На основі широкого кола наукових публікацій було досліджено основні теоретичні засади забезпечення конкурентоспроможності підприємств: досліджено фактори на умови конкурентоспроможності, визначено роль окремих складових у загальному рівні конкурентоспроможності підприємств, узагальнено теоретико-методологічні підходи до дослідження конкурентоспроможності підприємств та сформовано поетапну схему оцінки конкурентоспроможності підприємств. В рамках проведення емпіричного аналізу здійснено огляд вітчизняної галузі харчової промисловості, проаналізовано фактори, що впливають на конкурентоспроможність, проведено оцінку конкурентоспроможності обраного підприємства. В результаті виявлено, що досліджуване підприємство – АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» має достатньо великий рівень конкурентоспроможності у порівнянні з основними конкурентами. Це зумовлено: тривалим терміном функціонування підприємства, досить відомою торговою маркою, експортом частки продукції підприємства за кордон, широким асортиментом продукції та ціновою політикою. Як результат, підприємство має можливість розвиватися на ринку. Обґрунтування запропонованої стратегії дозволив виділити стратегію, що передбачає використання сильних сторін підприємства для мінімізації негативного впливу наявних загроз та визначити заходи, які сприятимуть посилення конкурентоспроможності підприємства. The successful functioning of business entities in the leading sectors of the economy in a complex and unstable market space today requires a review and constant improvement of the approach to competitiveness management. The purpose of the work is to study the theoretical and methodological foundations of the formation of the competitiveness of enterprises and assess competitiveness on the example of JSC "Odessa Baby Food Cannery". On the basis of a wide range of scientific publications, the main theoretical principles of ensuring the competitiveness of enterprises were studied: factors for the conditions of competitiveness were investigated, the role of individual components in the general level of competitiveness of enterprises was determined, theoretical and methodological approaches to the study of the competitiveness of enterprises were summarized, and a step-by-step scheme for assessing the competitiveness of enterprises was formed. As part of the empirical analysis, an overview of the domestic food industry was carried out, factors affecting competitiveness were analyzed, and the competitiveness of the selected enterprise was assessed. As a result, it was found that the company under investigation - JSC "Odessa Baby Food Cannery" has a sufficiently high level of competitiveness compared to its main competitors. This is due to: the long term of operation of the enterprise, a well-known trademark, the export of a share of the enterprise's products abroad, a wide range of products and price policy. As a result, the company has the opportunity to develop in the market. The justification of the proposed strategy made it possible to identify a strategy that involves the use of the company's strengths to minimize the negative impact of existing threats and determine measures that will contribute to strengthening the company's competitiveness.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. Петра Могилиuk_UA
dc.subjectкафедра економіки та підприємництваuk_UA
dc.subjectГоробченко О. А.uk_UA
dc.subjectконкурентоспроможність підприємстваuk_UA
dc.subjectфактори конкурентоспроможностіuk_UA
dc.subjectоцінка конкурентоспроможностіuk_UA
dc.subjectстратегія забезпечення конкурентоспроможності.uk_UA
dc.subjectenterprise competitivenessuk_UA
dc.subjectcompetitiveness factorsuk_UA
dc.subjectcompetitiveness assessmentuk_UA
dc.subjectstrategy for ensuring competitivenessuk_UA
dc.titleКонкурентоспроможність підприємств та обґрунтування стратегії її забезпеченняuk_UA
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр», спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Магістерська робота Рижих В.В. 615М.pdf2.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.