груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/273
Title: Моделювання кооперативної поведінки в мультиагентних системах
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп’ютерні науки»
Authors: Асєєв, В. Д.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Кулаковська І. В.
штучний інтелект
процеси самоорганізації мультиагентних систем
стохастична ігрова модель самоорганізації мультиагентних систем
імітація синхронізованого ритмічного світіння колонії комах-світлячків
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: МНР присвячена реалізації ігрової самоорганізації та кооперативної поведінки МАС в умовах невизначеності і є актуальною науково-практичною проблемою, яка інтенсивно досліджується у сучасній науковій літературі за напрямами розподіленого штучного інтелекту та прийняття рішень. Об’єктом дослідження цієї роботи є процеси самоорганізації мультиагентних систем в умовах невизначеності, спрямовані на досягнення скоординованої роботи складових елементів мультиагентних систем за рахунок властивостей самонавчання та адаптації, результатом чого є те, що розподілена система елементів функціонує як цілісний злагоджений організм. Предметом дослідження є стохастична ігрова модель самоорганізації мультиагентних систем, яка забезпечує баланс значень платіжних функцій команди гравців та виявляється у досягненні скоординованих стратегій агентів. Практичними значеннями виконаної магістерської роботи можна назвати: універсальність розробленого програмного продукту, який легко може бути використаний як базовий для більш потужних проектів, можливість експериментальним шляхом перевірити ефективність роботи стохастичних алгоритмів моделювання кооперативної поведінки в мультиагентних системах. Методом дослідження є комп`ютерна програма для моделювання задачі. Для цього реалізовано математичну модель гри, яка використовує метод та алгоритм для розв’язування стохастичної гри-задачі “імітація синхронізованого ритмічного світіння колонії комах-світлячків” та створено програмне комп’ютерне моделювання для виявлення координації та самоорганізації МАС.
Description: Асєєв В. Д. Моделювання кооперативної поведінки в мультиагентних системах : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 122 «Комп’ютерні науки» / В. Д. Асєєв ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/273
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Асеев.pdf532.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.