груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2806
Title: Державна політика України в галузі охорони здоров’я: механізми формування та реалізації
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Артамонов, О. П.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Ємельянов В. М.
механізми публічного управління
державна політика
охорона здоров’я
принципи формування державної політики
пацієнтоцентричність
резильєнтність
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню механізмам формування та реалізації державної політики України в сфері охорони здоров’я. У вступі магістерської роботи обґрунтовано актуальність і визначено рівень наукової розробленості теми; визначено мету й основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення одержаних результатів; зазначено структуру й обсяги роботи. В роботі систематизовано наукові точки зору щодо формування та реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я; досліджено особливості механізмів формування та реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я; вивчено зарубіжний досвід щодо формування та реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я на основі вивчення медичних систем та моделей управління ними деяких країн; досліджено основні засади державної політики в галузі охорони здоров’я України на основі аналізу нормативно-правових актів, які регулюють цю сферу діяльності держави; проаналізовано показники стану здоров’я населення як об’єкт управління та результат реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я України та як основа для розробки засад подальших напрямів державної політики в галузі; визначено принципи та основні засади державної політики в галузі охорони здоров’я у найближчій перспективі. Магістерське дослідження має завершений вигляді, містить висновки та пропозиції, до яких автор прийшов самостійно, наголошується на необхідності запровадити такі принципи державної політики, як пацієнтоцентричність; резильєнтність; фінансовий захист та забезпечення рівності у доступі до медичних послуг; ефективність та стабільність; підзвітність.
Description: Артамонов О. П. Державна політика України в галузі охорони здоров’я: механізми формування та реалізації : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / О. П. Артамонов ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 90 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2806
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Артамонов.pdf401.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.