груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2811
Title: Ефективна комунікація між органами державної влади та громадськістю в умовах децентралізації
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Бескровний, В. П.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Євтушенко О. Н.
децентралізація
комунікація
громадськість
комунікація між владою та громадськістю
засоби масової інформації
громадські об’єднання
місцева державна адміністрація
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено обґрунтуванню, аналізу стан комунікативної взаємодії між органами ї влади та громадськістю на прикладі Миколаївської ОДА. У вступі обґрунтовано актуальність і рівень розробленості обраної теми; визначено мету й основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення одержаних результатів; зазначено структуру й обсяги роботи. В роботі систематизовано наукову літературу з питань вивчення європейського досвіду побудови комунікації між державою та громадськістю; дослідженню нормативно-правову основу формування взаємовідносин між владою та громадськістю в Україні; визначення механізмів взаємовідносин органів влади Миколаївської області з громадськістю; обґрунтуванню перспектив комунікацій між владою і громадськими об’єднаннями в умовах євроінтеграції України; розробленню пропозицій щодо підвищення ролі громадськості у взаємовідносинах з владою). Магістерське дослідження має завершений вигляді, містить висновки та пропозиції, до яких автор прийшов самостійно, визначено що, відповідно до різних досліджень та аналітичних результатів, доведено, децентралізація є механізмом підвищення ефективності комунікації між органами державної влади та громадськістю, на принципах відкритості, прозорості та відповідальності владних інституцій через залучення громадян до формування і реалізації державної та регіональної політики, коли громадськість виступає запорукою демократизації країни; обґрунтовано, що ефективна комунікація між ОВВ та громадськістю (державою та громадянським суспільством) будується на наступних механізмах публічного управління: інформаційному, ідеологічному, аналітичному, громадського моніторингу, громадської експертизи, громадського контролю, громадянської активності населення; запропоновано визначення поняття «комунікація (спілкування) між органами влади та громадськістю», як передача та обмін інформацією у галузі публічного управління, використовуючи для цього різні методи, технології та інструменти під час їх формальних, або неформальних взаємовідносин.
Description: Бескровний В. П. Ефективна комунікація між органами державної влади та громадськістю в умовах децентралізації : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / В. П. Бескровний ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 107 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2811
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бескровний.pdf1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.