груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2814
Title: Процес налагодження ефективної комунікації між міськими радами та громадами
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Бойченко, С. М.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Бондар Г. Л.
ефективна двостороння комунікація
місцеві органи влади
міська рада
громада
взаємодія
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню особливостей, проблем та оптимізації процесу комунікації між міськими радами та громадами в Україні. Комунікація має вирішальне значення в будь-яких відносинах. Відносини між місцевою владою та її мешканцями не є винятком. Комунікація є одним із найважливіших елементів участі громадськості. Механізми, які міська влада використовує для спілкування з власною громадою, можуть сприяти, або обмежувати участь громадськості у справах громади. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; вказано апробацію результатів дослідження; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи окреслено теоретичні основи дослідження комунікації між міськими радами та громадами, проаналізовано світовий досвід організації комунікації між міськими виборними органами влади та громадами. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу законодавчої та нормативно-правової основи комунікації між міськими радами та громадами в Україні, а також розкриттю особливостей налагодження ефективної двосторонньої комунікації між міськими органами влади та громадами на сучасному етапі українського державотворення. Наприкінці роботи проаналізовано недоліки комунікації між міськими органами влади та громадами в Україні та визначено шляхи вдосконалення комунікації між міськими радами та громадами в Україні. Зокрема, з метою вдосконалення комунікації між міськими радами та громадами в Україні необхідним є проведення оцінки та запровадження критеріїв ефективності комунікації міських рад та громад; прийняття міськими радами комунікаційної стратегії; розвитку електронних форм взаємодії з громадою через більш активне використання соціальних мереж та власних сайтів як каналів комунікації; активізація інформування та співпраці з інститутами громадянського суспільства, зокрема волонтерськими спільнотами, через створення та діяльність комунікаційних хабів, міських інформаційних порталів.
Description: Бойченко С. М. Процес налагодження ефективної комунікації між міськими радами та громадами : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / С. М. Бойченко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 97 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2814
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бойченко.pdf505.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.