груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2823
Title: Роль та значення громадських об’єднань в процесах формування публічної політики
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Димитрієва, Я. С.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Малікіна О. А.
волонтер
добровольність
волонтерський рух
волонтерська діяльність
управління кадрами
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В дослідження вказано, що чисельність добровольців та їх діяльність у світі – є масштабними. За даними міжнародної благодійної організації «Charites Аid Foundation» 1 млрд. осіб віком від 18 років із 145 країн працювали у 2014 р. волонтерами у некомерційному секторі (21%), 2,2 млрд. осіб надавали допомогу незнайомим людям (48,9%). Соціологічне опитування показало, що 23 млн. наших громадян (19%) хоча б один раз за минулий рік працювали на добровільних волонтерських засадах, а кожен третій з нас (32%) надавав безоплатну допомогу нужденним. Доведено, що діяльність волонтерів практично у всіх своїх проявах має позитивну спрямованість, вона націлена на конкретні соціально значущі результати, затребувана у різних типах суспільства, а спектр її напрямів та видів весь час розширюється. У той же час постійна потреба суспільства в допомозі добровольців, щодо вирішення знову виникаючих проблем (економічних, соціальних, екологічних, культурних, політичних тощо) у різних суспільно-політичних сферах впливають на самих волонтерів та характеристики їхньої діяльності. Наголошено, що волонтерство інтегроване у громадянське суспільство, є його «плоттю та кров'ю». Більшість з громадян переконані, що одна із сутнісних проблем волонтерства – його взаємозв'язок із розвитком громадянського суспільства, потенціалом якого і виступає сама спільність волонтерів, діяльність її членів у різних сферах життя суспільства окремих країн. Стверджується, що волонтерський рух не обмежується рамками різних країн та територій. Сьогодні у своїх системних якостях – це глобальне соціальне явище, яке має міжнародний характер та виступає каналом міжкультурної взаємодії, при цьому підтримує національні характеристики, що визначають особливості зовнішнього управління волонтерами та їхнє самоврядування у межах окремих країн. Розуміння природи внутрішніх та зовнішніх трансформацій, що зачіпають самих добровольців, їхню діяльність та те середовище, в якому вона реалізується, стає важливим у контексті визначення перспектив розвитку волонтерства в нашій країні, а також можливостей ефективного управління волонтерами та їхньою діяльністю на різних його рівнях.
Description: Димитрієва Я. С. Роль та значення громадських об’єднань в процесах формування публічної політики : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / Я. С. Дмитрієва ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 95 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2823
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Димитрієва.pdf1.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.