груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2828
Title: Інформаційна безпека людини в Україні в умовах військового стану
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Залюбовський, О. Г.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Євтушенко О. Н.
інформаційна безпека
захищеність
інформаційні впливи
загрози
законодавство
війна
кібербезпека
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Об’єктом розгляду є державна політика інформаційної безпеки в Україні. Предметом дослідження є інформаційна безпека людини в Україні в умовах військового стану. Метою роботи є аналіз інформаційної безпеки людини в Україні в умовах військового стану, виділенні її основних особливостей; охарактеризувати роль уряду, ЗМІ, громадянського суспільства у боротьби проти дезінформації; розгляд вітчизняної війни проти Росії, зокрема, в інформаційній сфері; охарактеризувати діяльність уряду, ЗМІ, громадянського суспільства у боротьби проти дезінформації, фейків, які створюються Росією та розміщуються в інформаційному просторі України і(або) на Заході. У першому розділі представлені основні поняття з інформаційної безпеки, та проаналізовано систему національної інформаційної безпеки з ї започаткування. У другому розділі – дані про законодавство України в інформаційній безпеці, основні важливі документи та закони прийняті впродовж незалежності України. Вже в цьому розділі висвітлені основні зовнішні і внутрішні проблеми, що перешкоджають ефективному функціонування інформаційної безпеки держави з моменту її становлення. В цьому розділі представлений опис сучасного стану захищеності людини від інформаційних загроз, наведено їх класифікацію, розглянуто особливості забезпечення прав окремих категорій осіб, зокрема в мережі Інтернет. Третій розділ містить інформацію про інформаційну безпеку людини в умовах гібридної війни з 2014 року, та протидію інформаційно-психологічним операціям РФ під час воєнного стану. Було приділено увагу до корупційних злочинів посадовців, урядів як місцевих, та і державних, та висвітлено шкоду ефективній комунікації уряду і суспільства. В останньому розділі дипломної роботи були надані рекомендації поводження громадян в інформаційному просторі під час воєнного стану. За результатами роботи зроблено висновки та проаналізовано помилки, зроблені в інформаційні безпеці, зокрема під час створення законодавства в цій сфері, гібридній війни та воєнного стану в 2022 році.
Description: Залюбовський О. Г. Інформаційна безпека людини в Україні в умовах військового стану : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / О. Г. Залюбовський ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 90 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2828
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Залюбовський.pdf909.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.