груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2830
Title: Впровадження нових підходів до управління закладами охорони здоров’я
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Іванілов, В. О.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Верба С. М.
охорона здоров'я
кадрова політика
управління кадровими ресурсами
лікарі
середній медичний персонал
розподіл праці
організаційно-правовий статус лікаря
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У першому розділі розглянуті теоретичні та практичні засади реформування державної політики в галузі охорони здоров'я. В даний час в державній системі охорони здоров'я накопичилося багато серйозних кадрових проблем, серед головних з них - низький рівень планування кадрів, дефіцит багатьох категорій працівників, серйозні диспропорції у складі. Завдання цього дослідження полягає в тому, щоб подивитися на проблеми охорони здоров’я крізь призму світових процесів. У другому розділі «Кадрова політика у сфері охорони здоров'я: порівняльний аналіз української і міжнародної практики» взято за основу три напрями розвитку: 1) підвищення ефективності використання лікарських ресурсів; 2) пошук оптимального рівня спеціалізації лікарської діяльності; 3) зміни у поділі праці між окремими професійно-кваліфікаційними групами працівників галузі. Такий вибір надає можливість виділити різні типи розвитку кадрового забезпечення в Україні та за кордоном. Зроблено висновок про суттєве відхилення тенденцій розвитку кадрових ресурсів в українській системі охороні здоров'я від стратегій, що домінують у західних країнах. У третьому розділі розкрито необхідність модернізації структури управління у дослідженій сфері, зумовлює вжиття таких заходів, як: упровадження прогресивних форм керівництва, які будуть засновані на принципах демократії і децентралізації; реформування законодавчої і нормативно-правової бази галузі охорони здоров’я; модернізація інформаційної складової системи охорони здоров’я на основі прогресивних комп’ютерних інновацій; забезпечення активної взаємодії та ефективного співробітництва між різними структурними ланками системи охорони здоров’я, такими як: власне лікувальні заклади і державні органи управління в медичній сфері, соціальні та страхові установи, органи санітарно-епідеміологічного нагляду. Показані основні інновації управління галуззю охорони здоров'я та надані практичні рекомендації щодо підвищення ефективність діяльності органів влади в контексті політики зменшення нерівності отримання медичних послуг споживачами.
Description: Іванілов В. О. Впровадження нових підходів до управління закладами охорони здоров’я : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / В. О. Іванілов ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 78 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2830
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Іванілов.pdf604.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.