груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2835
Title: Особливості протидії нелегальній міграції у контексті євроінтеграції
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Кішко, Д. А.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Бондар Г. Л.
нелегальна міграція
Державна міграційна служба
мігранти
депортація
реадмісія
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню особливостей протидії нелегальній міграції в Україні. Міграція спричинена багатьма причинами, зокрема, й нерівномірним розвитком країн світу. Відповідно нелегальна міграція спричиняє багато викликів для країн з розвинутою економікою, куди постійно спрямовуються міграційні хвилі. Вона створює надмірне навантаження на податкову систему країн, спричиняє зростання наркоторгівлі, організованої злочинності, терористичних актів у европейських та інших країнах світу. Нелегальна міграція також створює багато загроз для національної безпеки України. Водночас легалізація частини нелегалів, інтеграція їх до українського суспільства може сприяти розвитку економіки України. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. Перший розділ присвячений теоретичним засадам дослідження – проаналізовано джерельну базу дослідження, закони та нормативно-правові акти України та інших країн. Розкрито основні поняття та категорії дослідження. Другий розділ присвячено міграційному законодавству США, Канади, Великобританії та Євросоюзу. Доведено, що жодна із міграційних систем не є досконалою. Країни ЄС прагнуть забезпечувати основні права та свободи людини, виробити спільну політику та намагаються зробити міграцію контрольованою. Третій розділ описує основні механізми протидії нелегальній міграції в Україні, проблеми міграційної політики та зміну цієї політики у зв’язку з євроінтеграцією України. Система протидії нелегальній міграції в Україні потребує численних змін, оскільки недостатньо розвинута нормативно-правова база, корупція у владі, наявність добре організованої нелегальної міграції, відсутність ефективного аналізу ситуації тощо. Проте, Україна може вдосконалювати боротьбу з нелегальною міграцією, шляхом взаємодії з ЄС у захисті документів, співпраці силовиків. Українські митники, прикордонники, працівники міграційної служби можуть переймати досвід у своїх закордонних колег, отримувати у них цінну інформацію, проводити спільні операції.
Description: Кішко Д. А. Особливості протидії нелегальній міграції у контексті євроінтеграції : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / Д. А. Кішко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 83 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2835
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кішко.pdf367.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.