груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2847
Title: Впровадження системи управління якістю в медичних закладах
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Маринцева, О. І.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Верба С. М.
якість
система управління якістю
медичний заклад
охорона здоров’я
ISO 9001
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню особливостей впровадження системи управління якістю в медичних закладах, визначенню проблем впровадження системи управління якістю в вітчизняних медичних закладах та шляхи їх вирішення. Система управління якістю в медичних закладах допомагає координувати та спрямовувати діяльність організації з метою виконання вимог замовника та нормативних вимог, одночасно постійно покращуючи її результативність. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; вказано апробацію результатів дослідження; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розкрито поняття та сутність системи управління якістю в медичних закладах, проаналізовано зарубіжну практику впровадження системи управління якістю в медичних закладах. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу нормативно-правової основи запровадження системи управління якістю у медичних закладах в Україні, а також аналізу базових принципів системи управління якістю у медичних закладах та ключових етапів розробки та впровадження системи управління якістю у медичних закладах. Наприкінці роботи розкрито проблеми впровадження системи управління якістю в медичних закладах та шляхи їх вирішення. Зокрема, запропоновано шляхи вирішення проблем запровадження системи управління якістю в медичних закладах через зміни сприйняття цієї системи керівниками медичних закладів та їх працівниками; активне застосування принципу залученості всього колективу; постійного навчання персоналу (щодо основних засад функціонування системи управління якістю, питань консультування, комунікації, партнерської взаємодії); забезпечення постійного діалогу із клієнтами через періодичне проведення анкетування та забезпечення постійної можливості подання скарг; застосовування новітнього програмного забезпечення для управління якістю нового покоління для галузі охорони здоров’я (наприклад, Qualityze).
Description: Маринцева О. І. Впровадження системи управління якістю в медичних закладах : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / О. І. Маринцева ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 89 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2847
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Маринцева.pdf438.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.