груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2858
Title: Державна політика у сфері фізичної культури і спорту (правовий аспект)
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Стефановський, О. В.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Штирьов О. М.
державна політика
спорт
фізична культура
сфера фізичної культури і спорту
правове регулювання
захист прав людини
спортивне законодавство
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню державної політики у сфері фізичної культури адже сьогодні правові засади державної політики у сфері фізичної культури і спорту потребують наукового переосмислення в умовах відчуття впливу всесвітньої пандемії на здоров’я людини і нації. В Україні саме на державу, в особі відповідних органів публічної влади та їх посадових осіб покладається обов’язок сприяти розвитку фізичного компоненту здоров’я населення, розбудови мережі закладів фізичної культури і спорту. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; вказано апробацію результатів дослідження; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розкрито теоретичні засади, та історіографія дослідження державної політики у сфері фізичної культури і спорту. Зроблено аналіз процесу розвитку формування правових засад державної політики у сфері фізичної культури й спорту. Основна частина дослідження присвячена грунтовному аналізу правового регулювання сфери фізичної культури і спорту в Україні та закордонних країнах. Враховуючи досвід зарубіжних країн, важливим питанням для розвитку державної політики у сфері фізичної культури та спорту є закріплення на державному рівні тестів та нормативів оцінювання фізичної підготовленості жителів України. Друга частина роботи присвячена удосконаленню правових засад державної політики розвитку сфери фізичної культури і спорту. Обґрунтовано стратегічні напрями розвитку фізичної культури і спорту на загальнодержавному рівні. Аргументовано висновок стосовно доцільності прийняття ряду. модельних законів, які, для прикладу, мають сприяти розвиткові окремих видів спорту чи розвитку спорту на рівні територіальних громад. Розкрито світові тенденції розвитку правового регулювання державної політики у сфері фізичної культури і спорту. Визначено напрями удосконалення правового захисту прав людини у сфері фізичної культури і спорту в умовах євроінтеграції.
Description: Стефановський О. В. Державна політика у сфері фізичної культури і спорту (правовий аспект) : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / О. В. Стефановський ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 125 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2858
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стефановський.pdf589.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.