груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3014
Title: Ядерний та безядерний статус держави : світовий досвід та Україна
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Кухаренко, Т. А.
Keywords: кафедра місцевого самоврядування та регіонального розвитку
Бондар Г. Л.
ядерний статус
безядерний статус
держава
світовий досвід
Україна
міжнародна безпека
зовнішня політика
Issue Date: Jun-2023
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана кваліфікаційна робота досліджує питання ядерного та безядерного статусу держави з урахуванням світового досвіду та аналізує його в контексті України. Основною метою дослідження є комплексний аналіз передумов, цілей, засобів і ризиків вибору країнами ядерного чи без’ядерного статусу, зокрема Україною.У роботі проводиться аналіз світового досвіду країн, які мають ядерні зброю або розглядають питання її набуття. Розглядаються фактори, що спонукають держави до розробки та утримання ядерної зброї, а також наслідки ядерного зброювання для міжнародної безпеки та геополітичних відносин. Досліджується місце України в контексті ядерного роззброєння та міжнародних договорів про нерозповсюдження ядерної зброї. Окрема увага приділяється питанню безядерного статусу держави та альтернативних форм захисту та безпеки, таких як міжнародні договори, демілітаризація та контроль над зброєю. Аналізується вплив безядерного статусу на міжнародну репутацію, економічний розвиток та політичні відносини держави. Результати дослідження підкреслюють важливість розуміння та врахування ядерного та безядерного статусу держави для формування ефективної зовнішньої політики та стратегії національної безпеки України. Робота також надає рекомендації для визначення оптимального шляху розвитку України в контексті ядерного та безядерного статусу.
Description: Кухаренко Т. А. Ядерний та безядерний статус держави : світовий досвід та Україна : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / Т. А. Кухаренко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2023. – 68 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3014
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота_Кухаренко.pdf775.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.