груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/302
Title: Розробка і дослідження інтелектуальної системи розпізнавання облич
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Руднєв, Є. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Гожий Олександр Петрович
Розпізнавання облич
штучні нейронні мережі
комп’ютерний зір
детектори виявлення облич
Node.js
Dlib
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр системного аналізу». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Дана магістерська робота присвячена розробці та дослідженню інтелектуальної системи розпізнавання облич. Об’єктом дослідження є процес детектування і розпізнавання обличчя, а також завдання витягу обличчя з зображення. Предметом дослідження є методи та засоби детектування, структура інтелектуальної системи, алгоритми її навчання та розпізнавання облич на зображенні. Метою магістерської наукової роботи є аналіз алгоритмів розпізнавання облич, виявлення недоліків та переваг методів, подальша розробка і дослідження інтелектуальної системи розпізнавання облич та тестування алгоритму на тестовій вибірці зображень. Практичне значення полягає в розробці програмного забезпечення, що здійснює реалізацію виявлення, витягу та розпізнавання облич. У першому розділі описується завдання розпізнавання облич, його особливості та обмеження, визначається область застосування, розглядаються задачі пошуку і розпізнавання в сучасних системах детектування та проводиться аналіз існуючих алгоритмів розпізнавання, виявляються їх особливості, переваги та недоліки. Другий розділ присвячено сутності глибинного навчання, використанню згорткових нейронних мереж для розпізнавання облич та проведенню аналізу сучасного стану програмного забезпечення, яке використовують для розпізнавання облич. Третій розділ присвячено опису обраного методу розпізнавання обличчя, заснованому на попередньому аналізі, розкриттю використаних технологій виявлення обличчя за допомогою декількох детекторів, бібліотек та платформ, які містять широкий спектр інструментів та використовують методи глибокого навчання. Окремо виявлено підзавдання процесу розпізнавання обличчя та описана програмна реалізація інтелектуальної системи розпізнавання облич. У спеціальній частині «Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях» відбувається аналіз на виконання санітарно-гігієнічних умов та обезпечення персоналу на випадок надзвичайної ситуації.
Description: Руднєв Є. О. Розробка і дослідження інтелектуальної системи розпізнавання облич : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 124 «Системний аналіз» / Є. О. Руднєв ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/302
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат - Руднєв.pdf532.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.