груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/329
Title: Дослідження симетрійних властивостей рівнянь математичної фізики в Maple з використанням бібліотеки SADE
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Савицька, В. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра інтелектуальних інформаційних систем
Воробйова А. І.
симетрія
інваріантність
анзац
редукція
Maple
PDEtools
SADE
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Наукова робота, що розглядається, присвячена дослідженню диференціальних рівнянь в частинних похідних за допомогою програмного пакету SADE в Maple. Вона має п‘ять розділів. У першому розділі наведена класифікація диференціальних рівнянь в частинних похідних, здійснено опис основних теоретичних відомостей із теорії групового аналізу. У другому розділі описаний метод симетрійної редукції на прикладах конкретних диференціальних рівнянь в частинних похідних, який базується на знаходженні максимальної алгебри інваріантності, яка в свою чергу генерує абзац, що зводить ДРЧП до звичайних диференціальних рівнянь. В третьому розділі роботи було досліджено можливості математичного пакету Maple до відшукання симетрій диференціальних рівнянь в частинних похідних (ДРЧП) за допомогою бібліотек PDEtools та SADE. Описано основні методи та переваги використання пакету SADE. В спеціальному розділі дипломної роботи розглянуто деякі питання охорони праці працівників у офісному приміщенні, а також організаційні заходи щодо запобігання надзвичайних ситуацій. П‘ятий розділ є методичною частиною, в якій наводяться методичні вказівки для виконання лабораторних робіт з вивчення пакету Maple та застосування його в курсах «вищої та прикладної математики».
Description: Савицька В. П. Дослідження симетрійних властивостей рівнянь математичної фізики в Maple з використанням бібліотеки SADE : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 124 «Системний аналіз» / В. П. Савицька ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/329
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Савицька.pdf511.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.