груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3451
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧерепіна, А. О.-
dc.date.accessioned2024-07-17T07:49:23Z-
dc.date.available2024-07-17T07:49:23Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3451-
dc.descriptionЧерепіна А. О. Підвищення ефективності планування на підприємствах кондитерської галузі : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 073 «Менеджмент» / А. О. Черепіна ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2024. – 78 с.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота бакалавра спрямована на дослідження ефективності планування на ПрАТ «Кондитерська фабрика «Лагода» Метою даної кваліфікаційної роботи є аналіз теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності планування на підприємствах кондитерської галузі. Для досягнення цієї мети були сформульовані завдання, серед яких розкриття сутності планування, висвітлення методичних підходів до його аналізу та оцінки, надання економічної характеристики підприємству, оцінювання ефективності планування, розроблення пропозицій щодо підвищення ефективності планування, розроблення організаційного плану впровадження запропонованих заходів та економічне обґрунтування їх ефективності. В ході дослідження було виявлено, що в структурі підприємства відсутній відділ планування виробництва, обов'язки якого виконує відділ фінансового планування, аналізу та контролю. Це призводить до нераціонального використання ресурсів та недостатньої координації між відділами, що негативно впливає на фінансові результати підприємства. Було запропоновано впровадження спеціалізованого відділу планування виробництва та використання інформаційних програм для оптимізації планування виробничих потужностей. Результати дослідження показали, що створення окремого відділу планування виробництва та впровадження спеціалізованого програмного забезпечення сприятимуть покращенню координації між відділами, підвищенню ефективності планування та збільшенню рентабельності підприємства. Запропоновані заходи включають впровадження CRM-системи HubSpot для планування замовлень та більш ефективного управління виробничими процесами. Впровадження інформаційних технологій передбачається займати певний час, проте це сприятиме покращенню координації роботи відділів та плануванню виробництва, що, в свою чергу, позитивно вплине на фінансові результати підприємства. The bachelor's qualification work is aimed at researching the effectiveness of planning at PJSC "Lahoda Confectionery Factory" The purpose of this qualification work is to analyze the theoretical foundations and develop practical recommendations for improving the efficiency of planning at confectionery enterprises. To achieve this goal, the tasks were formulated, including disclosing the essence of planning, highlighting methodological approaches to its analysis and evaluation, providing economic characteristics of the enterprise, evaluating the effectiveness of planning, developing proposals to improve the efficiency of planning, developing an organizational plan for the implementation of the proposed measures and economic justification of their effectiveness. The study revealed that the company's structure lacks a production planning department, whose duties are performed by the financial planning, analysis and control department. This leads to irrational use of resources and insufficient coordination between departments, which negatively affects the financial results of the enterprise. It was proposed to introduce a specialized production planning department and use information programs to optimize production capacity planning. The results of the study showed that the creation of a separate production planning department and the introduction of specialized software will help improve coordination between departments, increase planning efficiency and increase the company's profitability. The proposed measures include the implementation of the HubSpot CRM system for order planning and more efficient management of production processes. The introduction of information technologies is expected to take some time, but it will help to improve the coordination of departments and production planning, which, in turn, will have a positive impact on the financial results of the enterprise.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. Петра Могилиuk_UA
dc.subjectКафедра менеджментуuk_UA
dc.subjectВасильєв А. А.uk_UA
dc.subjectефективність плануванняuk_UA
dc.subjectкондитерська галузьuk_UA
dc.subjectпрактичні рекомендаціїuk_UA
dc.subjectекономічна характеристикаuk_UA
dc.subjectфінансові результатиuk_UA
dc.subjectкоординація роботи відділівuk_UA
dc.subjectplanning efficiencyuk_UA
dc.subjectconfectionery industryuk_UA
dc.subjectpractical recommendationsuk_UA
dc.subjecteconomic characteristicsuk_UA
dc.subjectfinancial resultsuk_UA
dc.subjectcoordination of departmentsuk_UA
dc.titleПідвищення ефективності планування на підприємствах кондитерської галузіuk_UA
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 073 «Менеджмент»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
thesys_cherepina.pdf962.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.