груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/357
Title: Комунікативно-прагматичні особливості медичного дискурсу (на матеріалі американського серіалу “Scrubs”
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Authors: Попова, Д. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
англійська мова
Стодолінська Ю. В.
кафедра англійської філології
комунікативний підхід
комунікативна стратегія
комунікативна тактика
дискурс
модель дискурсу
інституційний дискурс
медичний дискурс
невербальні маркери
вербальні маркери
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 035.04 – Германські мови та літератури (англійська) – Чорноморський національний університет ім. Петра Могили, Миколаїв, 2019. Дослідження присвячене визначенню комунікативно-прагматичних особливостей медичного дискурсу американського серіалу “Scrubs”. Аналіз різних підходів українських та зарубіжних науковців до процесу визначення поняття дискурсу призвів до висновку, що дискурс - це складний міждисциплінарний феномен, когнітивна та комунікативна діяльність, в якій процес і результат є єдиними, і яка включає як набір лінгвістичних засобів, так і ексталінгвістичні фактори. Відповідно до класифікацій В. І. Карасика і І. С. Шевченко було виокремлено інституційний або статусно-орієнтований дискурс. У дослідницькій роботі медичний дискурс розглядався як тип інституційного дискурсу. Під час дослідження була створена модель медичного дискурсу телесеріалу “Scrubs”. Вона відображає учасників дискурсу, хронотоп і мету спілкування. В рамках даного дослідження було визначено і охарактеризовано сім комунікативних стратегій, кожна з яких має свою комунікативну мету і тактики реалізації, виявлено та описано вербальні та невербальні маркери кожної з тактик медичного дискурсу телесеріалу «"Scrubs"». Дослідження даної теми призвело до висновку, що телесеріал "Scrubs" є гібридним дискурсом, який поєднується з кінематографічним дискурсом.
Description: Попова Д. В. Комунікативно-прагматичні особливості медичного дискурсу (на матеріалі американського серіалу “Scrubs” : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / Д. В. Попова, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/357
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Попова 641 гр.pdf345.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.