груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3705
Title: Оцінювання впливу лісових пожеж на біорізноманіття за умов воєнного часу
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 101 «Екологія»
Authors: Добранюк, А. М.
Keywords: кафедра екології
Мітрясова О. П.
екологія та охорона навколишнього середовища
Issue Date: Dec-2024
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Мета роботи: визначити та оцінити вплив лісових пожеж на біорізноманіття за умов воєнного часу на прикладі території Кінбурнського півострову. Обєкт дослідження: територія лісових пожеж Кінбурнського півострову. Предмет дослідження: вплив лісових пожеж на біорізноманіття, а саме на орнітофауну Кінбурнського півострову. Проаналізовано динаміку лісових пожеж на території України та Європи, розраховано розміри шкоди здійсненої внаслідок військових дій на орнітофауну (лімнофільні види) Кінбурнського півострова в мирний та воєнний час. Визначення розмірів екологічної школи, завданої унаслідок збройних дій може бути у нагоді під час висунення позивів для відшкодування збитків. Визначено, що найбільша кількість пожеж в Україні була в 2015, 2017, та 2020 роках. В Європі виділили три найгірші роки 21 століття – це 2007, 2017 та 2022. Найбільші збитки від пожеж в Україні були в 2019 році, а в Європі – в 2017. Загальна сума розміру шкоди за знищення птахів (лімнофільної групи) Кінбурнського півострова складає – 28 198 840 грн.
Description: Добранюк. А. М. Оцінювання впливу лісових пожеж на біорізноманіття за умов воєнного часу : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 101 «Екологія» / А. М. Добранюк ; ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2024. - 69 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3705
Appears in Collections:Навчально-науковий медичний інститут

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
кваліфікаційна робота Добранюк А..pdf1.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.