груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/404
Title: Штучна нейронна мережа для прогнозування погодних умов
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Ходак, Б. Р.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерна інженерія
Кутковецький В. Я.
прогноз погоди
нейронні мережі
прогнозування погоди
алгоритм створення нейронної мережі
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Актуальність дослідження полягає в необхідності навіть сьогодні шукати засоби отримання прогнозу погоди ще швидше і точніше, та у недостатньому освітленні теми застосування нейронних мереж у метеорології. Метою роботи є створення програмного забезпечення, що забезпечить можливість прогнозувати погодні умови з високою точністю та швидкістю. Об’єкт дослідження – технології та підходи до створення нейронних мереж для прогнозування. Предмет дослідження – штучна нейронна мережа для прогнозування погодних умов. Завдання для досягнення поставленої мети: 1. Аналіз сучасного стану предметної галузі. 2. Дослідження аналогів та технологій створення нейронної мережі. 3. Розробка нейронної мережі для прогнозування погоди. 4. Програмна реалізація Для розв’язання поставлених завдань використано наступні методи наукового дослідження: аналіз наукових літературних джерел, порівняння, аналогія, узагальнення, спостереження. У першому розділі дипломної роботи проведено аналіз сучасного стану предметної галузі. У другому розділі роботи було проведено дослідження аналогів та технологій створення нейронної мережі. У третьому розділі продемонстровано розробку нейронної мережі для прогнозування погоди, показана програмна реалізація нейронної мережі для створення прогнозу погоди, було детально описано алгоритм створення нейронної мережі, описано архітектуру системи, також продемонстровано вікна готової програми.
Description: Ходак Б. Р. Штучна нейронна мережа для прогнозування погодних умов : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 123 «Комп’ютерна інженерія» / Б. Р. Ходак ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/404
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Ходак.pdf409.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.