груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/524
Title: Миколаїв екскурсійний: мультимедійна історія
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.030301 «Журналістика»
Authors: Зоря, Ю. В.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
журналістика
Монахова Тетяна Василівна
тревел-журналістика
туризм у Миколаєві
травелог
подорожі у медіа
тревел-журналістика в Україні
подорожній контент
національна свідомість
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Цей проект є систематичним дослідженням туристичної журналістики в українських та миколаївських ЗМІ. Ми визначили витоки цього жанру сучасної журналістики, визначили головні риси і оцінили її вплив на свідомість аудиторії. У результаті аналізу теоретичної частини ми створили власний контент на тему туризму в Миколаєві. Дослідження з даної теми привели до висновку, що туристичну журналістику слід розглядати не тільки в аспекті розважальних жанрів, а й як важливий елемент у формуванні національної свідомості та самоідентифікації. Туристична журналістика має величезний вплив на формування іміджу країни. Вона знайомить читачів/глядачів із культурою, традиціями та способом життя іноземців. Для України як для країни, яка протягом багатьох століть перебувала під владою інших країн і лише нещодавно здобула незалежність, усвідомити свою національну свідомість дуже важко. Крім того, завдяки доступності туризму, зростає інтерес до вивчення інших країн, їхньої культури та особливостей. Саме тому існує потреба у журналістиці подорожей, і саме це визначає його популярність в наші дні. Створення тревел-контенту вимагає глибокого знання географії, історії, культури та етики країни, до якої ви подорожуєте. Мовні та поведінкові знання допомагають журналісту встановити контакт із місцевими жителями та запобігти конфліктних ситуацій. Дуже важливо не порушувати закони чужої країни і вести себе пристойно, оскільки це впливає на формування іміджу своєї рідної країни в світогляді іноземців. Ось чому туристична журналістика – це не просто розваги, а важка і клопітка робота, що потребує серйозних зусиль. Виявлено, що на українському медіапросторі створюється достатня кількість туристичних проектів, які цікаві не лише місцевим жителям, а й жителям інших країн. Зокрема, українські телепередачі про подорожі транслюються не тільки на національних каналах, а й на іноземних. Деякі українські онлайн-видання популярні серед іноземних користувачів. Слід зазначити, що весь цей контент створений на дуже високому рівні й унікальний по-своєму. У Миколаєві також є свої проекти, які розповідають про прогулянки містом, його могутнє минуле, пам'ятки архітектури тощо. В рамках проекту ми також створили власний контент, який був пов'язаний з темою "Туризм у Миколаєві". У наших матеріалах мова йдеться про пам'ятки історії та архітектури міста, про визначні місця Миколаєва, про його знаменитих діячів. Ми написали статті, зробили фотопроекти та зняли відео на задану тему.
Description: Зоря Ю. В. Миколаїв екскурсійний: мультимедійна історія : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.030301 «Журналістика» / Ю. В. Зоря, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/524
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4. Зоря Ю. автореферат 448.docx.pdf458.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.