груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/532
Title: Бузький гард: мультимедійна історія
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.030301 «Журналістика»
Authors: Раковська, Г.С.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
журналістика
Монахова Тетяна Василівна
громадянська журналістика
громадська журналістика
народна журналістика
громадська участь
екологічна інформація
екологічна журналістика
екологічні ЗМІ
екологічна комунікація
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Мультимедійна історія присвячена дослідженню процесу формування екологічної журналістики в Україні. У проекті розкривається сутність понять «екологічна інформація», «екологічна журналістика», «аудиторії екологічної журналістики». В ході дослідження зроблено наступні висновки: екожурналістіка в Україні почала зароджуватися на початку ХХ століття, коли з'явилися перші екологічні рухи і почалися перші наукові дослідження в сфері екології; в радянський період екожурналістіка розвивалася в напрямку художньої публіцистики, оскільки була введена цензура і закритий доступ до еко-інформації; з кінця 1980-х років техногенні катастрофи, падіння радянського режиму і зняття заборон з еко-інформації − послужили поштовхом для розвитку сенсаційною і аналітичної екожурналістікі; розвиток екожурналістікі в 1990-і роки обумовлено особливим соціальним замовленням на нову якість і зміст комунікації в системі «природа − суспільство». Також в проекті розглядається проблема вживання поняття «громадянська журналістика», яке сьогодні претендує на статус терміна. Відзначено що в медіасистемах різних країн є два значення Сivic і Сitizen journalism. Історичні і сучасні матеріали свідчить про те, що в науковому, професійному та громадських дискурсах між цими значеннями існує зв'язок, який дуже важливо усвідомити.
Description: Раковська Г. С. Бузький гард: мультимедійна історія : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.030301 «Журналістика» / Г. С. Раковська, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/532
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12. Раковська Г. атореферат 448.pdf392.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.