груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/678
Title: Апаратно-програмний модуль управління сонячною панеллю
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Мельник, О. Д.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерна інженерія
Старченко В. В.
Arduino Uno
сервопривід
сонячна панель
сонячно-синхронний
монтування
кут падіння
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 6.050102 Комп’ютерна інженерія на здобуття кваліфікації «фахівець з інформаційних технологій». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, 2019. Бакалаврська робота присвячена розробці апаратно-програмного модуля для автоматичної сонячно-синхронної орієнтації сонячних панелей. Розглянуто різні види фотоелементів, варіанти монтування сонячних панелей а також їх ринок. Практичне значення результатів дослідження та розробки полягає у можливості представленої системи використовуватись не тільки в домашніх а також в комерційних цілях. Розроблений модуль є повністю автономним, досить гнучким у функціоналі та допускає його розширення. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків та двох додатків. У вступі визначається актуальність теми, сформульовані мета, об’єкт, предмет, завдання дослідження, розроблення бакалаврської роботи, апробації. У першому розділі розглядаються типи сонячних панелей, типи їх кріплення, переваги та недоліки, існуючі ринкові пропозиції. У другому розділі проводиться аналіз апаратної частини, описані компоненти, які використовуються під час проектування, їх підключення, а також зовнішній вигляд модулю. У третьому розділі наведено програмні рішення, які використовуються в бакалаврській дипломній роботі, описується процес управління положенням сервоприводу за допомогою ШІМ, реалізацію та алгоритм роботи програми. У висновках наведено аналіз виконаної роботи та отриманих результатів. У додатку А наведений лістинг програми, у додатку Б наведено спеціальний розділ з охорони праці В цілому, бакалаврська робота без додатків містить 70 сторінок, 34 рисунка, 5 таблиць, 15 джерел посилання.
Description: Мельник О. Д. Апаратно-програмний модуль управління сонячною панеллю : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія» / О. Д. Мельник , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/678
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_БР_Мельник_405.pdf463.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.