груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/699
Title: Програмно-апаратний модуль керування термостатом
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія»
Authors: Лучин, Д. О.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
комп’ютерна інженерія
Ромакін Володимир Вікторович
Raspberry Pi
термостат
IoT
програмування
одноплатний комп’ютер
Android
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота присвячена розробці програмного та апаратного забезпечення для керування показниками мікроклімату у виробничому або побутовому приміщенні за технологією термостату. Об’єкт дослідження є процес роботи сучасних систем контролю мікроклімату. Предмет дослідження є засоби контролю та моніторингу показників мікроклімату приміщення. Практичне значення полягає в розробці програмно-апаратного модулю, що керуватиме обігрівом та охолодженням приміщення з можливістю дистанційного керування за допомогою мобільного пристрою на основі ОС Android. Дипломна робота складається з фахового розділу і спеціальної частини з охорони праці. Фахова частина дипломної роботи складається з наступних частин: вступу, трьох розділ, висновку, списку використаної літератури, додатків. Перший розділ – аналіз методів та засобів контролю показників мікроклімату приміщення. Дослідження найбільш розповсюдженого засобу контролю умов мікроклімату в приватному секторі - термостату. Визначення класифікації сучасних термостатів. Проведення порівняльного аналізу найбільш розповсюджених моделей термостатів, визначення їх функцій. Другий розділ присвячено розробці апаратного забезпечення. Проведено аналіз сучасних одноплатних комп’ютерів, що мають достатньо обчислювальної потужності для керування станом мікроклімату та підключення до сервісу концепції IoT. Досліджено інтерфейси обраного одноплатного комп’ютеру, що дозволяють підключення периферійних пристроїв. Проведено аналіз мережевого підключення, що підтримує обраний одноплатний комп’ютер. Третій розділ дипломної роботи присвячено розробці програмного забезпечення. Наведено опис встановлення операційної системи, що є невід’ємним компонентом, роботи одноплатного комп’ютеру. Розглянуто основні мови програмування, що підтримують можливість роботи з інтерфейсом GPIO та включені до складу обраної ОС. Досліджено сервіси, що підтримують можливість роботи з концепцією IoT, розглянути засоби обміну даними з цими сервісами, наведено алгоритм їх роботи. Описано застосунок контролю розробленого апаратного забезпечення для ОС Android. В цілому, бакалаврська робота без додатків містить 66 сторінок, 64 рисунків, 2 таблиці, 20 джерел посилання.
Description: Лучин Д. О. Програмно-апаратний модуль керування термостатом : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : напрям підготовки 6.050102 «Комп’ютерна інженерія» / Д. О. Лучин , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/699
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+ Автореферат_Лучин_406 .pdf404.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.