груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/710
Title: Інфінітивні речення української мови порівняно з польською
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Вдовиченко, М. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Островська Людмила Станіславівна
інфінітивні речення
односкладні речення
семантична структура речення
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота присвячена аналізу інфінітивних речень української мови порівняно з польською за формально-синтаксичними, семантико-синтаксичними та прагматичними ознаками.Об’єктом дослідження є простий і складений головний компонент інфінітивних речень української та польської мов. Предметом дослідження є співвідношення формально-синтаксичних, семантико-синтаксичних і прагматичних ознак головного компонента односкладних інфінітивних речень української мови порівняно з польською.Наукова новизна дослідження полягає в тому, що вперше було зроблено спробу порівняти інфінітивні речення української і польської мов і дослідити зв’язок формально-синтаксичної, семантико-синтаксичної та прагматичної структури цих речень. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставленої задачі. У першому розділі здійснено огляд теоретичних напрацювань українських і польських лінгвістів щодо статусу інфінітивних односкладних речень. У другому розділі проаналізовано інфінітивні односкладні речення зіставлюваних мов за структурно-семантичними та функціонально-прагматичними критеріями. У висновках проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів.
Description: Вдовиченко М. В. Інфінітивні речення української мови порівняно з польською : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / М. В. Вдовиченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/710
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019. Автореферат. Вдовиченко.pdf316.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.