груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/734
Title: Напрямки та вдосконалення державного регулювання зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Пушкіна, О.О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державна служба
зайнятість
ринок праці
безробіття
економічна активність
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено розкриттю особливостей державного регулювання зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні. У роботі досліджено стан наукової розробки проблеми та джерельну базу дослідження. Розкрито зміст та значення зайнятості населення. Також у роботі охарактеризовані першочергові шляхи підвищення зайнятості населення в Україні. Автор досліджує сучасний стан ринку праці в Україні та аналізує рівень зайнятості населення. У роботі розкрито зарубіжний досвід державного регулювання зайнятості і шляхи вдосконалення рику праці в Україні. У роботі зроблено висновок про те, що в даний час ринок праці є одним з провідних, складних і мінливих елементів економіки. Його оригінальність визначається не лише тим, що саме тут перетинаються інтереси держави, суспільства та бізнесу, формуються умови праці, рівень зайнятості та заробітної плати, але й те, що ринок праці є складним показником, який поєднує в собі широке коло соціально-економічних явищ та процесів суспільного розвитку. В дослідженні акцентовано увагу на те, що найважливішою та найскладнішою економічною категорією, яка відкриває ринок праці, є зайнятість. Вагомою причиною є те, що зайнятість населення свідчить про раціональне використання трудових ресурсів, забезпечення необхідного рівня життя та всебічного розвитку особистості. Зайнятість пов’язана із забезпеченням особистих та суспільних потреб, що не суперечить чинному законодавству і, як правило, приносить заробіток (трудовий дохід). Автором представлена модель управління параметрами розвитку ринку праці та системи зайнятості в Україні як приклад взаємодії та партнерства між бізнесом, місцевою владою та суспільством. Визначено що впровадження цієї моделі дасть позитивні результати, які матимуть зовнішні форми прояву як у стані регіональної економічної системи, і регіонального ринку праці. Таким чином, для вдосконалення механізмів регулювання ринку праці на національному та регіональному рівнях важливо створити систему соціально-трудових відносин та соціального забезпечення населення, яка б забезпечувала продуктивну зайнятість людей на законодавчому рівні, наслідуючи приклад того, як це робиться в країнах ЄС, включаючи запровадження високих стандартів та правил життя.
Description: Пушкіна О.О. Напрямки та вдосконалення державного регулювання зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні :автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. О. Пушкіна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/734
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пушкіна_автореферат.pdf340.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.