груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/748
Title: Державна політика у сфері здйснення вищої освіти в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Безродня, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
вища освтіа
іноваційний розвиток
державне замовлення
компетентності
індикатори
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерській роботі узагальнено теоретичні засади державної політики розвитку вищої освіти встановлено, що незважаючи на низку наукових праць, опублікованих за даною проблематикою, так і не було сформовано комплексної системи методів державної політики у сфері вищої освіти та її інструментарію Обґрунтовано, що сучасний стан розвитку вищої освіти характеризується зменшенням кількості не лише вищих навчальних закладів, а й кількості студентів. За цього швидшими темпами зменшується чисельність студентів, які навчаються за рахунок фізичних чи юридичних осіб, що суттєво впливає на зменшення обсягу власних надходжень вищих навчальних закладів. Обґрунтовано, що стратегічними орієнтирами інноваційного розвитку вищої освіти є: збалансування ринку освітніх послуг та ринку праці; інтеграція української вищої освіти у світовий освітній і дослідницький простір; підготовка фахівців із певним набором компетенцій, серед яких вагоме місце займатимуть не лише фахові, але й загальні компетенції Розроблено пропозиції щодо більш ефективного використання методів державної політик у сфері вищої освіти в Україні з метою підвищення її конкурентоспроможності в умовах інноваційного розвитку.. Зокрема визначено критерії оцінювання якості вищої освіти, під якими запропоновано розуміти певні індикатори, які встановлені окремо для кожного напряму діяльності вищих навчальних закладів і загалом для визначення рівня здобутих особою знань, умінь, навичок, інших компетентностей. Виділено підсумкові індикатори якості вищої освіти, індикатори оцінювання якості наукових здобутків.
Description: Безродня А. В. Державна політика у сфері здйснення вищої освіти в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. В. Безродня , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/748
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Безродня.pdf317.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.