груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/760
Title: Конфліікт-менеджмент як технологія управління конфліктами
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Машнова, Є. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
конфлікт
конфліктна ситуація
конфлікт-менеджмент
менеджмент
конфлікт в менеджменті
управлення конфліктом
керівник
конфліктність
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено історичні особливості виникнення та становлення поняття «конфлікт», «конфлікт-менеджмент», «конфлікт в менеджменті», обґрунтовано існуючий досвід функціонування основних моделей управління конфліктами в організаціях та державній службі, а також перспективи вдосконалення вітчизняної системи управління конфліктами в умовах тривалого реформування сфери державного управління та державної служби. Результати дослідження полягають в розвитку теоретичних та практичних складових теорії управління конфліктами та їх ролі в процесах формування ефективного державного та муніципального управління, їх ролі у формування публічної політики. Доведено, що для управлінця будь-якого рівня вміння ефективно вирішувати і попереджати виробничі та трудові конфлікти є професійною компетенцією, а в передових компаніях та установах вміння будувати конструктивний конфлікт і зовсім фігурує серед корпоративних цінностей. Обґрунтовано, що знаючи ознаки виникнення конфліктної ситуації, закономірності розвитку конфліктів, виявляючи мотиви і цілі учасників конфлікту, усвідомлюючи свої справжні інтереси в конкретній ситуації, володіючи методами аналізу конфліктної ситуації і організації спільного пошуку рішень, управлінець та менеджер набагато ефективніше справляється зі складними управлінськими проблемами. Встановлено, що для багатьох конфлікт в організації асоціюється з порушенням взаємин, втратою психологічної рівноваги, емоційним дисбалансом. Однак конфлікт може бути корисний як конфліктуючим сторонам, так і компанії. Завдання полягає в тому, щоб конфлікт з ділового контексту не зміщувався в область особистісних взаємовідносин, не переходив у взаємне дискредитування, щоб не руйнував сформовану роками сумісність. Наголошено, що управлінська дія в багатьох варіаціях не тільки допустима, але й необхідна до сприйняття як конфліктна. Саме конфліктні ситуації можуть бути точками зростання і розвитку організації, можуть дати суттєвий поштовх для формування в ній нових взаємовідносин. Однак для реалізації цієї важливої функції конфліктів потрібні дві істотних умови: по-перше, зміна ставлення до конфліктів, формування позитивного ставлення до них і вміння «бачити» в конфліктах конструктивний початок; по-друге, формування вміння аналізувати конфліктні ситуації, керувати ними, збагачувати «репертуар» технологій вирішення конфліктів, а також дотримання принципів, що сприяють вирішенню конфлікту.
Description: Машнова Є. М. Конфлікт-менеджмент як технологія управління конфліктами : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" /Є. М. Машнова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/760
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат МР Машнова (1).pdf343.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.