груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/768
Title: Механізми взаємодії органів влади та суб’єктів громадянського суспільства
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Буділовська, Т. Л.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
органи влади
громадянське суспільство
громадські організації
політичні партії
управлінські рішення
взаємодія влади із громадськістю
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено встановленню особливостей механізму взаємодії органів влади та суб’єктів громадянського суспільства у процесі становлення демократії, розбудови української державності, а також налагодження партнерських стосунків між владою та громадянами. У роботі визначено сутність громадянського суспільства та проаналізовано теоретичні підходи до його взаємодії з органами влади; охарактеризовано політичні партії, як повноправні учасники процесу взаємодії органів влади з громадянським суспільством; проаналізовано організаційно-правові засади взаємодії органів влади та суб’єктів громадянського суспільства й встановлено основні проблеми; узагальнено перспективу активізації громадської участі у процесі прийняття управлінських рішень; обґрунтовано важливість врахування особливостей сучасного інформаційного простору в налагодженні механізмів взаємодії органів влади та суб’єктів громадянського суспільства. Стверджується, що для належного впровадження в життя демократичних принципів прозорості та відкритості органів влади в реалізації публічної політики на усіх рівнях можуть стати розробка нових механізмів взаємодії під час вироблення та реалізації публічної політики й управлінських рішень через активізацію громадської участі. Фактично громадськість має стати першоджерелом та повноправним суб’єктом прийняття управлінських рішень. Для забезпечення в майбутньому кращого реагування та більшої гнучкості органів влади необхідними є подальші зусилля з оптимізації процесу прийняття управлінських рішень за рахунок систематичного залучення громадськості та поділу відповідальності за стан справ у державі між владою та суспільством. Зазначається що, громадяни та їх об’єднання разом із владними структурами мають брати активну участь у протидії ризикам, що породжені новітніми технологіями й тенденціями швидкого розповсюдження у суспільстві як правдивої інформації, так і такої, що є недостовірною та несе загрозу для суспільно-політичної стабільності. Держава гостро потребує допомоги з боку суспільства в забезпеченні стабільності в інформаційному просторі. Така допомога може проявлятися в різних аспектах: у діяльності громадських об'єднань, волонтерів, аналітичних центрів, ЗМІ, відеоблогерів, користувачів соціальних мереж. Консолідація зусиль у налагодженні ефективних механізмів взаємодії суб’єктів громадянського суспільства та органів влади має стати відповіддю сучасним інформаційним загрозам та є одним із пріоритетних завдань як влади так і громадськості.
Description: Буділовська Т. Л. Механізми взаємодії органів влади та суб’єктів громадянського суспільства : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. Л. Буділовська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/768
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Буділовська.pdf326.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.