груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/781
Title: Управління житлово-комунальним господарством міста Миколаєва
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Пилипенко, О. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
житлово-комунальне господарство
управління житлово-комунального господарства
житлово-експлуатаційні підприємства
органи місцевого самоврядування
житлово -комунальні послуги
територіальна громада
кластер
конкуренція
модернізація
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. У межах дослідження визначено, що в умовах реформи місцевого самоврядування житлово-комунальне господарство України, потрібує реформування не тільки в напрямку надання якісних житлового-комунальних послуг, але й управління галуззю, яка є найважливішим елементом соціально-економічного розвитку України у цілому і окремих регіонів і територіальних громад вчасності. Визначено, що ефективне функціонування житлово-комунального господарства, особливо на місцевому рівні – це забезпечення споживачів якісними послугами, перетворення житлово-комунального господарства у високопрофесійну складову народного господарства, що підвищить прибутковість та створить умови для економічного зростання суб’єктів галуззі. Проведено аналіз соціально-економічного стану міста та сформульовані проблеми галузі, що впливають на процеси її ефективного управління, основними з яких є: незадовільний стан основних фондів, недостатній рівень фінансування, зростання заборгованості споживачів, відсутність сучасного менеджменту, високе споживання енергоресурсів тощо. Розглянута структура й діяльність департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, яка спрямована на вирішення значущих соціально-економічних проблем, надання послуг, що впливають на всі сторони життєдіяльності міста. З’ясовано, що окрім департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради функціями щодо управління у сфері житлово-комунального господарства наділені також адміністрації Центрального, Заводського, Інгульського, Корабельного районів, а також окремі управління у складі кожної з адміністрацій районів. Наголошено, що ефективне управління житлово-комунальним господарством міста залежить від конкурентоспроможності житлово-експлуатаційних підприємств, приватних компаній, бізнес-структур на ринку надання якісних, економічно обґрунтованих житлово-комунальних послуг. Обґрунтовано, що модернізація управління житлово-комунального господарства міста відповідно до ринкових вимог можлива за допомогою формування кластерної моделі управління житлово-комунального господарства та відкритого і взаємовигідного співробітництво всіх учасників кластерного об'єднання на основі балансу соціальних та економічних інтересів.
Description: Пилипенко О. О. Управління житлово-комунальним господарством міста Миколаєва : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. О. Пилипенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/781
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Пилипенко.pdf434.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.