груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/787
Title: Організація надання безоплатної первинної правової допомоги громадянам органами місцевого самоврядування України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Мокан, О. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
безоплатна правова допомога
комунальні установи з надання безоплатної правової допомоги
місцеве самоврядування
територіальні громади
координаційний центр
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В представленій магістерській роботі відповідно проведеним дослідженням було визначено систему понять та категорій в дослідженні проблеми надання безоплатної правової допомоги (БПД) у громадах України. Досліджено зміст системи надання безоплатної правової допомоги. В результаті чого було встановлено, що систему надання БПД складають координаційні центри, суб’єкти надання БППД та суб’єкти надання БВПД. Суб’єктами надання БППД є органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, фізичні особи та юридичні особи приватного права, спеціалізовані установи. Суб’єктами надання БВПД є центри з надання БВПД та адвокати, включені до Реєстру адвокатів, які надають БВПД. Інституційна структура системи надання БПД побудована з урахуванням площі держави, її адміністративно-територіального устрою, кількості та щільності населення таким чином, щоб забезпечити якомога кращий доступ до всіх послуг БПД на всій території України та їхню якість, взаємодію з іншими заінтересованими суб’єктами. Внаслідок змін до Закону БВПД стала надаватись не лише з питань соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь яких інших питань. Запроваджені зміни врахували об’єктивну потребу в забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги особам, які мають дохід, що дорівнює прожитковому мінімуму або навіть більше, проте є недостатнім для самостійної оплати правових послуг. Крім того, запропоновані зміни зробили особу незалежною від доходів інших членів сім’ї у питанні звернення за безоплатною правовою допомогою. Насамперед, це уможливило звернення за безоплатною правовою допомогою осіб, законні інтереси та права яких порушуються у сім’ї. Розглянуті форми надання безоплатної первинної правової допомоги у громадах такі як: комунальні установи, чи залучення юридичних осіб приватного права на конкурсних засадах або адвокатів чи інших фахівців права для надання безоплатної первинної правової допомоги. Встановлено, що органи місцевого самоврядування можуть створювати спеціалізовані установи з надання безоплатної правової допомоги. Вивчено стан організації надання первинної правової допомоги на місцевому рівні на прикладі м. Миколаєва та м. Вознесенська та сформульовані рекомендації для органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади стосовно покращення в надані послуг з первинної правової допомоги на прикладі проведеного порівняльного аналізу надання послуг з первинної правової допомоги в м. Миколаєві та м. Вознесенську Миколаївської області.
Description: Мокан О. О. Організація надання безоплатної первинної правової допомоги громадянам органами місцевого самоврядування України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. О. Мокан , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/787
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мокан О.О. автореферат.pdf618.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.