груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/796
Title: Державне регулювання створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків в Україні»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Єрьоміна, А. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
об’єднання співвласників багатоквартирних будинків
житлово-комунальні послуги
«теплі» кредити
співвласники
органи державної та місцевої влади
форма управління
програми
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В магістерської роботі охарактеризована проблематика ефективного управління багатоквартирними будинками. Проаналізувано особливості діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Відтворено статистичні дані щодо чисельності ОСББ в м. Миколаєві та в Україні загалом. Розкрита сутність взаємодії ОСББ з органами державної влади, підтримка та регулювання з боку державної та місцевої влади на розвиток ОСББ в Україні. З’ясовано, що створення ОСББ є найбільш поширеною та ефективною формою управління співвласниками у порівнянні з іншими формами управління, розглянуто особливості формування інституту ОСББ в Україні, проведено аналіз сучасного стану взаємодії ОСББ та органів державної влади та місцевого самоврядування України. Обґрунтовано основні переваги та недоліки функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Встановлено, що на державному та місцевому рівнях відбувається стимулювання мешканців багатоквартирних будинків до створення ОСББ, так, зокрема, на заходи з енергозбереження у багатоквартирних будинках з Державного бюджету виділяються кошти для будинку ОСББ, надаються так звані «теплі» кредити з відшкодуванням до 50% від вартості матеріалів. На місцевому рівні відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради перевага при виконанні робіт з енергозбереження та капітального ремонту будинків та прибудинкових територій надається об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку шляхом встановлення нижчого відсотка дольової участі мешканців будинків зазначеної категорії. Створюються програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства з метою підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунальних систем життєзабезпечення населення міста, поліпшення якості житлово–комунальних послуг. Зроблено висновок, що держава як політична організація суспільства має бути зацікавлена у створенні ОСББ, тому що вирішується питання зацікавленості житлово-комунальних підприємств в якості своїх послуг. Активність та відповідальність органів місцевого самоврядування у питаннях енергозбереження зростає на користь громадянам. Завдяки збільшенню кількості впроваджених програм більша кількість сімей змогла скористатися фінансовою допомогою на утеплення.
Description: Єрьоміна А. О. Державне регулювання створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. О. Єрьоміна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/796
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат_Єрьоміна.pdf272.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.