груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/800
Title: Імплементування зарубіжного досвіду надання адміністративних послуг органами публічної влади України в умовах децентралізації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Веремейчук, С. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
адміністративні послуги
ЦНАП
Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради
зарубіжний досвід
механізм надання адміністративних послуг
органи публічної влади
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерській роботі визначено сутність поняття «адміністративні послуги» через розкриття дискусійного характеру досліджуваної дефініції та еволюції його розвитку. При цьому зроблено аналіз сучасних наукових підходів до розуміння категорії за характерними рисами, ознаками і властивостями, окреслено основні протиріччя у тлумаченні зазначеного поняття українськими та зарубіжними науковцями. Розглянуто чинне законодавство України щодо надання адміністративних послуг. Проведено класифікацію нормативно-правової бази щодо механізму надання адміністративних послуг – виокремлено Основний Закон, кодекси та закони України, постанови КМУ, накази і розпорядження галузевих міністерств та рішення місцевих органів публічної влади. Розглянуто роботу провідних українських ЦНАПів, визначено основні проблеми надання послуг в Україні. Охарактеризовано основну діяльність департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, розкрито структуру та проаналізовано наявну матеріально-технічну базу, а також зазначені позитивні і проблемні моменти у його поточній роботі. Запропоновано конкретні напрями підвищення якості надання адміністративних послуг населенню Миколаївської громади, які, зокрема, передбачають впровадження сучасних методик оцінки якості послуг, активне включення в цей процес громадськості, на основі проведеного магістранткою анкетування відвідувачів та співробітників департаменту. У підсумку обґрунтовано необхідність впровадження у діяльності Центрів надання адміністративних послуг кращих практик вітчизняного та зарубіжного досвіду у встановленні високих стандартів з надання якісних і доступних публічних послуг.
Description: Веремейчук С. А. Імплементування зарубіжного досвіду надання адміністративних послуг органами публічної влади України в умовах децентралізації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / С. А. Веремейчук , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/800
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Веремейчук_автореферат.pdf607.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.