груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/808
Title: Державне регулювання молодіжного житлового кредитування в Україні (на прикладі Миколаївської області)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Варчук, Ю. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
молодіжне житлове кредитування
забезпечення громадян житлом
пільговий кредит
державна фінансова допомога
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі охарактеризована сутність державного регулювання молодіжного житлового кредитування, як механізм забезпечення громадян доступним житлом в Україні. Розкрито сутність і зміст визначення поняття «іпотечне кредитування», як категорія, змістом якої є економічні правовідносини з приводу створення та руху позиченої вартості З’ясовано, що діючі постанови та порядки надання іпотечних кредитів мають застарілі норми, які регулювали питання щодо пільгового житлового кредитування молоді раніше, в зв’язку з чим, вони вступають у дисонанс з теперішніми реаліями та роблять проблемною реалізацію житлових програм органами державної влади. Обґрунтовано запровадження методу іпотечного житлового кредитування на основі корпоративного механізму «роботодавець-працівник», який має ряд переваг, а саме: багатовекторність та можливість організаціям самостійно визначати той обсяг коштів, який вони можуть спрямовувати на поліпшення житлових умов своїх робітників. В тому числі, для отримання додаткового прибутку, організація може спрямувати частину нерозподіленого прибутку на ощадний рахунок для кредитування житла, і як наслідок отримувати від цього прибуток у вигляді відсотків. Запропоновано механізм розвитку організаційно-методичних рекомендацій щодо активізації іпотечного житлового кредитування, основна особливість це трикомпонентна класифікації суб’єктів іпотечного житлового кредитування, реалізація якого дає можливість державі активізувати комплексно механізм іпотечного житлового кредитування молоді. Зроблено висновок, що на сьогодні перед державою постало складне завдання: створити таку правову базу, яка була б здатна забезпечити реалізацію громадянами права на житло, гарантоване Конституцією України, через призму реалізації свого суб’єктивного права, з одного боку, та юридичного обов’язку компетентних органів, що полягає у забезпеченні реалізації такого права, з іншого. Враховуючи вищевикладене, можемо стверджувати, що зазначена проблема набуває актуальності.
Description: Варчук Ю. О. Державне регулювання молодіжного житлового кредитування в Україні (на прикладі Миколаївської області) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Ю. О. Варчук, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/808
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ_Варчук_Ю_О.pdf357.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.